HATAY – GALATASARAY MAÇI NOTLARI

3 min read

Bu maça çıkarken tüm Galatasaray taraftarı ve hatta tüm futbol kamuoyundan kime sorarsanız sorun bu maçın 3 ihtimalli bir maç olduğunu söylerdi. Çıkan sonuç evet can sıkıcı ama bu ihtimalin en kötüsü gerçekleşti. Emin olun ki Galatasaray taraftarını bundan daha çok üzen şey özellikle ilk yarıda futbol oynayamamak, bunun üzerine B planı ile şok değişiklikler yaparak ikinci yarıya başlamak ama onda da başarısız olmaktır. Bizler bir çok kötü giden maçta ya da zamanda Fatih Terim’in şapkadan tavşan çıkarmasıyla normale döndük ve son iki hafta da hocadan bu hamle gelemeyince diyecek bir şey bulamıyoruz. Bazı tercihler yapıyor ve illa ki bunun haklı bir takım gerekçelerle yapıyordur ve bu tercihleri yapmak da onun görevi zaten.
Bu maçta bana göre iki tercihini anlayamadım;
Birincisi Ozornwafor sahada olamayacak kadar kötü mü? daha önceki senelerde Ozan Kabak tıpkı buna benzer bir durumda iken sahaya sürülmüştü ve o maç ile kazanılmaya başlamıştı, üstelik bariz penaltılar da yaptırmıştı. Stoper oynamayan birinin hamle zamanlaması, duracağı yer ve bire bir mücadelelerde yapacağı hatalardan daha fazla mı hata yapar diye düşünüldü bir türlü anlam veremiyorum. Hadi diyelim ki Gedson geriden iyi oyun kurar orta sahayı hızlı geçeriz filan desek kabul ettim diyeli, e ikinci yarıya başlarken bari oyuna girse ne kaybederdik ki zaten 2 gol geride idik.
İkinci anlamadığım ise ilk yarıdaki tek santrfor Mustafa’yı çıkarıp yerine 3 santrfor alması, ilk yarının en büyük sorunu işlemeyen orta saha iken ki değişiklikler zaten öyle söylüyor, o zaman karambol ve hava topunda iyi olan adamı çıkarmak hiç bir şeyi değiştirmeyecekti. Orta sahada bir şeyler yapsın diye beklediğimiz Feghouli ruh gibiydi, Arda da fizik olarak yapamıyor, bizi bu maçta yıkan şey orta saha zaafiyeti idi. Hakemin daha erken yapması gereken otorite sevdası biz 2 gol yedikten sonra başladı ne hikmetse, aynı itirazı hatta daha şiddetlisini yan hakeme yapan oyuncu ikinci yarıda da aynısını yapınca kart gösterdi. ilk yarıda rakibin sertliğine göz yumarken bize şahin kesildi. Her hafta tekrar tekrar yazarım
“Hata yaparsak biz yaparız ve biz yeniliriz bu da futbolda var ama tarihin en tutarsız hakem kararları bir sezona sığdı ve bu çok normalmiş gibi yapan tüm yüzsüzleri tarih yazacak.” Bizim maçlarımızı Fatih Terim Kazandırır da Fatih Terim kaybettirir de KİME NE!
AFGalatasaray notlarına gelince;
Kaleci:
Muslera
Puan: 3.0
Defans hattı:
Saracchi Donk Gedson Şener
Puan: 2.0
Mutlaka okuyun; UEFA NE YAPAR?
Orta saha:
Etebo Arda Feghouli Ömer
Puan: 1.0
Hücum hattı:
Mustafa Onyekuru
Puan: 3.0
Fatih Terim:
Puan: 3.0
Atanmışlar:
Puan: Yok

http://www.galatasaray.org

cimbom
GS LOGO

+ There are no comments

Add yours