KEDİLER VE İNSANLAR

3 min read

Kediler ve insanlar gibi bu kategoride yazılabilecek bir kaç tane daha hayvan var. Benim favorim kedidir kedi. Muhtemelen Dünya üzerinde en yaygın coğrafyada yaşabilen bir kaç hayvandan birisi de kedidir. Evcilleşme sürecinin ise tarım ile birlikte tahılları yiyen kemirgenleri avlaması için çiftçiler tarafından beslenmeye başlanmalarıyla olduğu düşünülüyor.

Kedi Sahibi Olmak

Aslında muhtemelen kedi sahibi olmuyorsunuz, kedilerin standart bir yaşam tarzları var, kendileri ile yaşamayı size öğretiyorlar ve yine kendi bildikleri gibi yaşıyorlar aslında. Siz onlara bir şeyler öğretirsiniz ama o yine kendi özgürlüğündedir. Onun canı ne zaman yemek isterse o zaman yer. Oyun zamanını da kendisi seçer. Bulundukları mekana sahip çıkarlar ve değişimi sevmezler. Rahat ettikleri yer neresi ise tekrar tekrar aynı yerde dururlar, uyurlar ve oynarlar.

İlginizi çekebilir;

BAŞIN SAĞALSIN
Esasen kediyi gözlerinle seversin. Yaratılışları ve özellikleri gerçekten insan ile yaşamak, şehir hayatına uyum göstermek, bir evde yaşabilmek, adına mükemmeldir. Normal bir kedi tıpkı insan gibi çişini örter, süreki alıştığı yere yapar ve temizlenir. Yemek saati alıştığına göredir oyun saati de yeterince miskinlik yaptıktan sonra başlar. Kediler böyledir.

kedi
bal kedisi

Özel Özellikli Kediler

Dört ayak üstüne düşmeleri, zıplama kabiliyetleri, esneklikleri, bir çok yere sığabilmeleri ki bu özellik özellikle evde yaşayanlarda bir saplantı halindedir. Kafalarını sokabildikleri her yere girmeye çalışırlar, açık bir kutu vaya sepet görmesinler mutlaka içine yerleşmeye çalışırlar. Tüylerinin şekilleri büyük oranda simetriktir. Çeşitli renklerde olurlar ve gerek yatma halleri gerekse dik duruşları tamamen sanat eseridir. Ve hepsinin ayrı bir güzelliği, asaleti ve duruşu vardır ki sizi ona baktırır. Göz göze bakarsınız, drama yapmayı da öğrenmişler sizi bitirirler.
Davranışları ile haberleşiriz biz onlarla, zaman zaman konuşup laf atışmalarımız da olur. Özellikle bir süre evde yok isek, özleşmiş isek mutlaka sesle cevap verir ve biraz da tafra yapar. Evinizde bir alışkanlık haline gelir ve yanınızda bir yerlerde yoldaşınız olur. Sessiz sedasız çekip giderler hayatımızdan. resimleri ve hatıraları kalır.

Löpen Sıpası

İmkanı olan herkesin yaşayabilecekleri ortamı sağlamaları halinde bir hayvan sahibi olmalarını salık veririm. Bizim Löpen ismini verdiğimiz bir kedimiz oldu ve onun bizimle beraber yaşadıkları yaptıkları hatıralarımızda artık. Ve ilkler çok özel olduğundan onun yerini dolduramayız dedik ve bir tane ile yetindik. Toplumsal olarak gerektiğinde dayanışma içerisinde oluyoruz doğrudur ama evcil hayvanları da unutmamalıyız çünkü onları biz bu hale getirdik. Kediler bizimle yaşıyor.

kedi
Löpen Sıpası

Bir Göz Atın;

https://tr.wikipedia.org/wiki/Kedi

+ There are no comments

Add yours