YENİ Mİ? ESKİ Mİ?

3 min read

Bazı şeyler yeni normal, bazı şeyler de eski normal ama diğer bazı şeyler ise hiç normal değil. Bir süredir gevşetilmiş ama sıkı, kendisi yeni ama tıpkı eskisi gibi bir döneme geçtik Covid-19 serüveninde. Bir taraftan seyircisiz spor müsabakaları oluyor ve TMM yazan afişler her müsabaka öncesi gözümüze sokuluyor ama diğer taraftan sadece özel eskisi gibi kongreler oluyor.

harita

MAVİ SARI TURUNCU KIRMIZI

İster istemez insanın aklına onların bildiği ama bizim bilmediğimiz bir şeyler mi var soruları geliyor. Artık renklere göre risk haritamız var ve 15 günde bir yeni oluşacak renklere göre karar verileceğinden ertesi günü kırmızı olsak bile karar verme toplantısına kadar alınan kararlar geçerli. Tıpkı faiz politikalarını belirleyen MB toplantısının da 1 ay sonra yapılacak olması gibi. Yani her ne olursa olsun biz programımıza uyarız yağmurlu bir günde bahçe sularız. Hani bir deyimimiz var bilenler bilir imam cemaat, ama dikkat edin hala maske cezası kesilen insanlar var elimizde kala kala bir maske kaldı ondan da cebimize zarar gelmesin.

DÜNYA SU GÜNÜ

Yeni varyantların daha hızlı yayılım gösterdiği ama ağır hasta etme kabiliyetinin düştüğü filan söylendi, ama bu sefer sayı artınca hastanelerdeki kapasite yine sonuna kadar dayanacak. Diğer taraftan Avrupa’daki kapatma haberlerini her gün duyuyoruz. Yerli aşımız çıktı da haberimiz mi yok. İnsanlardaki rahatlığı da anlamak mümkün değil. Bu virüsün her bünyede farklı farklı tepkiler verdiği vücudun neresine hasar bırakacağı filan bilinmemesine rağmen olsun bana bir şey olmaz mı diyorlar acaba.

EN İYİ VARYANT HANGİSİ

Bir de iyi bir haber vererek bitireyim; Güney Afrikadaki varyantta vaka sayılarının birden bire düştüğüne dair haberler duyuldu ve sanki son değişiklikle virüsün yok olma evresine geçildi gibi bir beklenti oluştu. DSÖ sanırım bu durumun sebebini öğrenmek için araştırmalar yapıyorlar. Umarım tıpkı bizde yaşandığı gibi bir gecede her pozitif vaka hasta demek değildir denilerek sayıların değiştirildiği gibi bir şey olmaz da gerçekten virüs ölmeye başlamıştır. HAYDİ COVİD-19 ŞAŞIRT BİZİ.

EKİNOKS

virüs

 

+ There are no comments

Add yours