21 Kasım 2022 ye kadar salgınla mücadele anlamında ne durumda oluruz bilinmez ama 2022 Dünya Kupası için yapılan onca yeni stadyumda seyirci olmaması durumu Katar’lı yetkililerin uykularını kaçırıyor mu acaba? Gerçi ülkenin ekonomik olarak daha pek çok stadyum yapacak gücü vardır ama onlar için ülkelerinin tanıtımı ve güç gösterisi daha önemli olmalı.
Bu akşam 2022 yılındaki bu turnuvaya katılabilmek için Avrupa kıtasından yapılacak eleme grubu ilk maçında Hollanda ile oynuyoruz. Ülke sıralamalarını ve kura torbalarını belirleyen uluslar liginde en son küme düşmüş C ligine kadar gerilemiştik.

katar

HAFTA İÇİ SPOR

LEJYONER JENERASYONU

Uzun yıllar boyunca yurt dışında yeterli oyuncumuz olmadığını, Avrupa’nın futbol kültürünü yeterince tecrübe edemediğimizden yakınıyorken, bugün geldiğimiz noktada milli takımımızda oynayan oyuncularımızın çoğu yurt dışında oynuyor. Üstelik bu yakaladığımız jenerasyonun yaş ortalaması da oldukça genç olduğundan bir süre daha Türkiye’deki yabancı kuralının nasıl olması gerektiği yönünde tartışmaların olması beklenmez. Ama TFF öyle bir dönem yaşatıyor ki bize hiç bir şeye olmaz dememek lazım, olmaz olmaz.
Şu sıralar neredeyse mahalle maçları niteliğinde fi tarihinde oynanmış maçların hesaplarını yapmak isteyenler var. Mahalle maçı kısmı her ne kadar benzetme ise de o yıllarda futbol henüz bilinmediğinden ülkede zaten bir elin parmakları kadar sayıları olan takımlar arasında farklı zamanlarda farklı yerlerde oynanmış turnuvalar olmuş elbette. Ama bu talepte bulunan güruhun anlamadığı şey büyük ve tanınmış bir takım olmanın yolu kupa sayılarının toplamından değil o kupaların ve oynanan maçların değerinden kaynaklandığı.

GÜNEY AMERİKA BİR BAŞKA

Uluslararası milli maçların futbol anlamında katkısından çok bizden uzakta olan ülkelerde oynanan futbolun ve futbolcuların canlı olarak izleme şansımızın olması ve pek muhtemelen bir kaç milyar Dünya insanı tarafından izlenmesi. İşte o yüzden bizim coğrafyamızda öncelikle Brezilya ve sonra da Arjantin gibi uzak ülkelerin futbol ve futbolcuları daha çok ilgi çeker. Güney Amerika futbolunun çok teknik, kıvrak, topa dans ettiren ofansif ve estetik bir oyun anlayışlarını biz Dünya Kupası organizasyonlarından gördük. Her nerede yapılırsa yapılsın yem yeşil sahada 22 kişinin bir topun peşinde koşturmasını seviyoruz biz FUTBOLU SEVİYORUZ.

Katar 2022 Dünya Kupası

katar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir