GALATASARAY – B. B. ERZURUM MAÇI NOTLARI

4 min read

Maçın başlama vuruşunu Galatasaray yaptı, Mustafa topu stoperlere atarken bütün Erzurum oyuncuları kendi sahasına doğru koşup savunma pozisyonu aldılar. Yani öyle bir andı ki maçın nasıl geçeceğinin habercisi idi. Kar yağışının olduğu gün için ısrarla maç oynatmanın sonucu zemini tamamen kaybettik ve her türlü engelin yanınan bu saha engelini de ekledik. İlk yarım saat uyutulduk ki bunun 10 dakikası rakibin taç ve aut atışları. Önemli olan ilk golü bulmaktı ve bizim artık sağlam bir golcümüz var. Kornerler serbest vuruşlar ve diğer ölü toplar rakip için korku salmaya başladı. İkinci yarıda ise kaybedecek bir şeyi olmayan Erzurum takımı üzerimize geldi ve pozisyonlar da buldu. ben olsam ikinci yarıya doğrudan 3 değişiklik yaparak başlardım ama bunlardan biri kesinlikle B….da olmazdı. Ligin boyu kısaldıkça ve saha zemini de böyle olunca iyi futbol beklenmemeli ama orta sahada Gedson henüz hazır değil ve üretken olamadığı için pozisyon kıtlığı çekiyoruz.
AFGalatasaray notlarına gelince;

Kaleci:

Muslera için her hafta benzer şeyler yazıyorum ama bu hafta 300. maçına çıkıp rekor kırdığı için plaket de aldı ve böyle giderse yerli oyunculardan en fazla oynama rekoru kimde ise onu da kırmamak için hiç bir eksiği yok. Fiziğine baktığı sürece ki oldukça iyi bakıyor, en yaşlı oynayan kaleci bile olabilir. İyi niyetli tüm futbolculara nazar değmesin.
Puan: 10.0

Defans hattı:

Defans hattı bu hafta biraz da saha ile mücadele ettiler. Yerden giden tüm paslar resmen sürünerek gittiğinden resmen tüm hızımızı kesti. Bir iki tane kritik adam kaçırdılar ama rakibin becerisi de gol yemek için yeterli olmadı.
Puan: 7.0
Mutlaka okuyun; UEFA NE YAPAR?

Orta saha:

Orta sahada Etebo oynadığında ki bu sefer yanında Gedson olmasına rağmen pozisyon üretmekte zorlandığımızı hissettiğimi daha önce de söylemiştim. belki saha ağır diye o tercih edilmiş olabilir ama herkes her zeminde oynamaya alışkın olmalıdır ki sıkıntı yaşamayalım.
Puan: 7.0

Hücum hattı:

Mustafa Muhammed adında geleceğe damga vuracak bir golcümüz oldu ve Metin Oktay’ın fileleri yırttığını mutlaka okumuş olmalı ki sanki kendisine böyle bir hedef koymuş gibi hırslı ve toplara acımıyor. Onun karşısında duracak defans ve kalecilere sağlık sıhhat diliyorum, dikkatli olsunlar.
Puan: 9.5

Fatih Terim:

Fatih hoca kaybeden takımı bozmayı pek sevmez ama en azından değişiklikler için daha erken müdahale edebilir diye düşünüyorum. B….da yaşgünü kutlamasında tüm camiaya veda mesajı verdi gibime geldi ama hoca nedense yine de oyuna soktu ama tek bir olumlu hareket yapamadığı gibi kaptırdıkları toplar pozisyona dönüştü. Fatih terim için bundan sonra “look at the tabela” maçları oynanıyor ve umarım tüm tabelalar maç sonlarında hep bize güler.
Puan: 7.5

Atanmışlar:

Bana göre maçın ilk sarı kartını Eteboo ya haksız gösterdi. Ama sonraki kartları genel olarak hatalı değildi. İptal edilen 3. golde dikkatle izlenirse topun ele çarpması rakip oyuncunun faul yapması sonrası gerçekleşiyor, bunu görecek kapasitede olsalar avantaj kuralı ile golü verirlerdi. Hakemin ruh halini yüzü ele verir iyi izlerseniz rahat olan hakemler hem diyalogları hemde yüz ifadeleri ile rahat olurlar ama bazısı da maç boyunca sirke satar. M. K. sirke dükkanı açmış bir hali vardı.
Puan: 5.0
http://www.galatasaray.org

cimbom
GS LOGO

+ There are no comments

Add yours