ALANYA – GALATASARAY MAÇI NOTLARI

3 min read

Topa sahip olma oranlarının Galatasaray aleyhine 71-29 oranının olduğu bir lig maçını ben şahsen hatırlamıyorum. Rakibe bu kadar ne top ne de saha bırakılır. Böyle bir taktik varsa ben dahil hiç bir taraftar bunu kabul edemez. Tamam hakem hakkında maçtan önce baskı altına alma oyunları meyvesini verdi ama biz zaten hakemleri de yenerek kendi ipimizi kendimizin çekeceğini biliyoruz. Oyunla, bol gol ve baskı ile hücum ederek kazanabiliriz. Bu akşam oynanan futbolu bir daha görmeyiz umarım. Kaleyi bulan şut bölümünde 1 rakamı varsa ve o maçta 3 puan alınmışsa sadece netice açısından mutlu olunabilir ama unutulmamalıdır ki futbol oynanmadan gol de puan da yapamayız. Önümüzdeki haftalarda böyle oynamamak umudunu taşımak istiyorum.
AFGalatasaray notlarına gelince;

Kaleci:

Muslera 6 tane kurtarış yapmış ve ayakla çıkardığı top kesinlikle inanılmazdı. Peki ikinci yarı itibari ile ya iyileşmemiş olsaydı ne halde olurduk tahmin bile edemiyorum. Bir maçta maçın adamı Muslera oluyorsa o maçta bir gariplik var demektir.
Puan: 10.0

Defans hattı:

Defans hattına bir şey diyemiyorum çünkü orta saha ile birlikte oynadılar ve pek de beceremediler. Muslera’nın kurtarışları olmasa felaket bir gece olacaktı onlar için.
Puan: 6.0
Mutlaka okuyun; UEFA NE YAPAR?

Orta saha:

Orta sahada Etebo ile oynamanın takımı oyun aklı anlamında bir tık eksik bıraktığını düşünüyorum. Gedson henüz uyum döneminde çok fazla topla buluşamadı. Arda ise bulduğu koridoru hızlı olamadığından kat edememenin sıkıntısını yaşıyor. Taylan ile başlansa daha iyi olur muydu acaba desek bile hepsi bir şekilde varsayım oluyor.
Puan: 6.0

Hücum hattı:

Mustafa Muhammed ilk yarı etkili idi ve direkte patlayan plasesine yazık oldu. ikinci yarı orta sahada ve kornerlerde defans oynadı zaten.
Puan: 6.5

Fatih Terim:

Fatih hoca maçtan sonra özellikle ikinci yarı oyun karakterimizin dışında bir oyun oynadık dedi. Bunun farkında ama maçın son 20 dakikasında yenebilecek bir kaza golü her şeyi berbat edebilirdi. Bazı takımlara karşı fazla pozisyon vermemek iyi defans yaptığımız anlamına gelmez. Fatih hocam bir daha düşün.
Puan: 6.0

Atanmışlar:

Hakemin maçtan önce malum çevreler ile baskı altına alınmış olduğu o kadar belli ki, bir oyuncunun kafasına gelen darbe -ki sargı da yapıldı- nerede olursa olsun kırmızı kart olmalı idi. Bu kararı verecek cesareti de olmadığından bu maç kariyerinin yerel mi yoksa FİFA hakemi mi olabileceğini gösterecekti. Ben nerede olabileceğini anladım sizi bilmem.
Puan: 5.0
http://www.galatasaray.org

cimbom
GS LOGO

+ There are no comments

Add yours