GALATASARAY – ALANYA MAÇI NOTLARI

3 min read

Her şeyden önce tüm sahayı parselleme ve pas kanallarını iyi kapatarak ve pas oyunu ile bizim oyunumuzu bize karşı iyi uygulayan Alanya takımını tebrik etmek lazım. Bu maçta da Babel ve Belhanda seçimi ile oynanan taktik (bana göre kumar) tutmamıştır. Bunun üzerine süper stoper ikilisi de gününde olmayınca olanlar oldu. İkinci yarı biraz kıpırdansak da verilen ve verilmeyen iki yanlış hakem kararı ile maçın döndürülme şansı direklere takıldı ve olmadık yere elendik. Bu elenme önce Fatih Terim’in yanlış tercihi sonra da orta sahada gezen yukarıda söylediğim iki oyuncu ve iki stoperin kötü günüde olması sebebiyledir. Her maçın ayrı hikayesi olur ama her maçtan dersler çıkarmasını da bilmek gerekir. Bunu en iyi bilen de yine Fatih Terim’dir.  
AFGalatasaray notlarına gelince;

Kaleci:

Muslera elinden geleni yapmasına rağmen bariz gol şansları daha yüksek pozisyonlar verdik. Penaltıyı da az daha çıkarıyordu. 
Puan: 6.5

Defans hattı:

Defans hattında orta ikili çok kötü seçimler yaptı. Yeldlin ilk onbire çıktığı maçta kalitesini gösterdi ama defansif yönü lige alışınca daha iyi olacaktır. Yan orta paslarını bilerek doğru yerlere atıyor orası çok belli. Bir tane sert vurdu ama sanırım onu kaleye asmak istedi olmadı.
Puan: 5.0

Mutlaka okuyun; UEFA NE YAPAR?

Orta saha:

Orta sahada felaket bir diziliş vardı. Öyle ki Taylan’ı bile bozdu bu durum. Sahada gezinen Be. ve Ba. onlara biraz ayak uyduran Em. olunca hiç bir üretim yapamadık. Rakibe orada teslim olduk, bizim pres ve top kapma oyunumuzu rakip bize uyguladı ve defans geriden pas atacak orta saha elemanı bulamadı. Bu neredeyse tüm maç boyu devam etti ve çözüm üretemediler. Gedson ise maç eksiğini tamamladığında kendini göstermiş olacak.
Puan: 4.5

Hücum hattı:

Mustafa Muhammed tam bir golcü ve bunu her maç üstüne koya koya gösteriyor. Bugün direkler izin vermedi ama Emre Kılınç’ın 2 metreden mucize vuruşu aslında ona denk gelmeliydi. 
Puan: 7.0

Fatih Terim:

Fatih hocanın kadro tercihinde Be. ve Ba bundan sonra olmamalıdır. Bunu bizim ona söyleme bilgimiz de yetkimiz de yok ama bir taraftar olarak fikrimizi beyan etme hakkımız var. Kerem Aktürkoğlu ilk onbiri çoktan haketmiştir. Tıpkı Ba. nın emekliliği geldiği gibi. Be. nin bu takımda yeri kalmadığı gibi.
Puan: 5.0

Atanmışlar:

Bir tane verilmeyen bir tane de verilen yanlış penaltı kararı var üstelik VAR incelemesi de ne derece yapıldı belli değil. Marcao’nun bir pozisyonda da yüze gelen darbeye faulü ve kartı atladı. 10 tane oyuncu değişikliğine rağmen sadece 5 dakika uzatma vermesi Erman Toroğlu’nunda dikkatini çekti. Çünkü eleme maçlarında her dakikanın önemi var.
Puan: 5.0

http://www.galatasaray.org

cimbom
GS LOGO

+ There are no comments

Add yours