Bugün Dünya Sigarayı Bırakma Günü. Sigara bir tarafa bazı gelişmiş ülkelerde keyif verici bazı maddeler bile yasal olarak kullanılabiliyor artık. İnsanların kendilerine zarar verme özgürlüğü mü demek lazım bilemedim ama günün birinde teknoloji ile bunların hepsini aşarız umarım.

İnsanların özgür iradesiyle bir şeye karar vermeden önce hem artılarını hem de eksilerini bilmesi gerekir. Tütün mamulleri adı altında ister sigara ister nargile ya da benzeri bir ürünün ilk olarak kullanılmaya başladığında bugünkü gerçekler tam olarak biliniyor muydu? gerçi şimdi biliniyorda ne oluyor küçük yaşlarda sigara içilmeye başlanıyor. Günümüz bilgi ve iletişim çağında her şeyi bilmek ve bile bile kullanmak da ayrı bir insaniyet.

sigara

Çok Fazla Çok

Worldometer sitesi çeşitli istatistiki verileri günlük olarak yayınlıyor ve 9 şubat saat 17:30 itibariyle bugüne ait 11.062.500.000 adet sigara içildiğini söylüyor. Dünya nüfusuna göre ortalama her gün bir taneden fazla sigara içiyor muşuz. Ne güzel değil mi böyle sigara üreticileri. Haydi diyelim ki bu meret ilk yapıldığında vücuda yaptığı zararlar bilinmiyordu, şimdi biliniyor madem hiç mi sorumlu hissetmiyorsunuz hayatını kaybedenlerden, nefes darlığı çekip makinelere mahkum yaşayanlardan.

ilginizi çekebilir; FENERBAHÇE – GALATASARAY MAÇI NOTLARI

Sadece içenlere değil aynı ortamda bulunan pasif içicilere bile bir o kadar zararı olan sigaranın sağlık anlamında en çok insan kayıplarına ve en yüksek maliyetlere sebep olduğunu da biliyor muydunuz. Bütün bunların hesabını bile bile önünü kesmemek ya da kesmek istememek de Dünya devletlerinin en büyük iki yüzlülüğüdür. Duman çekmenin bir cazibesi ve alışkanlığı varsa bile şimdiye kadar zararlı olmayan hatta faydası olan bitkilerden üretmek neden hiç düşünülmez ki.

Hiç Ölmeyecekmiş Gibi

Hiç kimse nasıl olsa öleceğiz demesin, sağlıklı alınan her nefes değerlidir ve insan ne kadar sağlıklı yaşarsa yaşasın tabiatı gereği yine yaşlanacak yine ölecektir. Bize düşen ölünceye kadar en sağlıklı ve en ekonomik olarak insanlığa ve kendimize kazandırdıklarımızla hatırlanacağız. Bu sebeple yeni Dünya düzenine ayak uydurmak ve eski kötü alışkanlıklarımızı terk etmek zorundayız. Bu sadece sigara değil sağlığımıza ve çevremize zarar veren tüm alışkanlıklarımızı TERK EDELİM HEMEN ŞİMDİ.

http://worldometers.info

smart

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir