FENERBAHÇE – GALATASARAY MAÇI NOTLARI

3 min read

Ligin en heyecanlı ve beklenen derbisi son yıllardaki futbol kısırlığına rağmen yine de tüm dikkatleri topladı. Şimdiye kadar rakibin elinde kalan son istatistiği geçen sene ki 1-3 lük maç ile sıfırlanmışken bazıları bunun bir tesadüf olduğu filan sanıyorlardı. Bu gece ki sonuç üzerine kaymak oldu. Galatasaray’lı oyuncuların ve ekibin sinir uçlarıyla oynamak üzerine kurulu olan düzen yine bir şekilde devreye girdi. Taraftarı olan sağlıkçılara localarda maç izlettirmek nedense bizim maç için akıllarına gelmiş. Üstelik sağlıkçı diyerek ve aldıkları ayak takımının ettiği küfürler ses getirmiş. Zannedersem onlar sahanın geri kalanının boş olduğunun ve seslerinin bu kadar kolay kayıtlara gireceğini atlamışlar. Bu etki midir bilinmez biraz tutukluk vardı takımda, şahsen bazı zamanlar hariç özellikle golden sonraki futbolu pek beğenmedim. Ama sonuç açısından Mustafa açısından mükemmel bir gece oldu.
AFGalatasaray notlarına gelince;

Kaleci:

Muslera çok açık ve net olarak takımın yeni transferi gibi tam zamanında döndü. Özellikle diğer kaleciler için dediğimiz kaleyi bulan şutun gol olma ihtimali terse döndü. Bu takım açısından hem moral hem de puan katkısı olarak yansımaya başladı.
Puan: 9.0

Defans hattı:

Defans hattında Linnes tarafı biraz aksadı ve kritik bir iki pozisyon hatası yaptı. Ofsayt olan golde o kafayı vurdurmak dışında bariz bir hata yapılmadı. Öne geçtikten sonra topu tutmak noktasında biraz fazlaca riske girildi bence.
Puan: 8.0
Mutlaka okuyun; UEFA NE YAPAR?

Orta saha:

Orta sahada genel olarak topa sahip olmak istendi ama Mustafa ve Onyekuru için derin paslar pek atılamadı. Mücadele olarak fazlasıyla çalışıldı. Belhanda bie zaman zaman buna katıldı ki F.B. ye karşı kaybetmeme gibi bir istatistiği de varmış.
Puan: 7.5

Hücum hattı:

Mustafa Muhammed tam bir Galatasaray’lı oldu bu maç ile. Attığı gol kim ne dersin usta golcü işi. Üstelik yeni geldiği bir ligin ikici haftasında ve en büyük maçında çok soğukkanlı ve akıl dolu bir gol attı. Bu çocuğun sözleşmesi ya daha çok uzar ya da tarihin gördüğü en pahalı bonservis geliri olur. Bir pozisyonda sol tarafı ya görmedi ya da kendi gitmek istedi bilemiyorum ama başka bir pozisyonda da Babel topu sağ tarafa çıkaramadı. Bu iki pozisyondan birisi olsa 0 – 2 ye gelecek ve iş daha rahat bitecekti.
Puan: 9.0

Fatih Terim:

Fatih hocanın kadro tercihinde Linnes yerine Yeldlin olabilir miydi bilemiyorum ama kazanan takım her zaman haklıdır. Maçtan önceki sinirsel operasyon biraz sinirlendirmiş kendisini orası belli oldu. Skoru aldıktan sonra korumak için topu tutmak istemesi bu tip maçlara özel kendi isteği herhalde. 0 – 1 den sonra kontrakuru ataklarını yapamadık. Bence bu maçlar bir şekilde tarihe not düşülüyor. Bunu yapmak da Fatih Terim’e yakışır.
Puan: 9.0

Atanmışlar:

Birisi sahada birisi VAR da ve yine yaptılar yapacaklarını. Özellikle dirsek ile olan penaltı pozisyonunda bozacının şahidi şıracı gibi çifte kesip doğradılar. C.Ç ın yüzü hiç normal değildi kafasının içerisinde neler döndü bilemiyoruz ama eyyamın tacını kimseye devretmeyeceği belli.
Puan: 5.0
http://www.galatasaray.org

cimbom
GS LOGO

+ There are no comments

Add yours