GALATASARAY – BAŞAKŞEHİR MAÇI NOTLARI

4 min read

En başta söylemeden geçemeyeceğim Mustafa Muhammed uzun yıllar Galatasaray’a hizmet verip yeni bir santfor efsanesi olabilecek bir altyapısı olduğunu gösterdi. Donk’un kafa golündeki gizli kahraman bence Mustafa’nın bir önceki kornerde vurduğu kafa şutudur. Genel olarak durgun bir günümüzde olmamıza rağmen net ve öz pozisyonlar bulduk ama ikinci yarı üzerimize gelen Başakşehir’e karşı kontrakuru yapamadık. Belki de derbi öncesi fazla hırpalanmamak için de olmuş olabilir. Halil de o az dakika içerisinde şansının da yardımıyla bir pozisyona girdi ve bence heyecanına yenik düştü. O topun altına biraz girebilse bu gece onun için de dört dörtlük olabilirdi.

AFGalatasaray notlarına gelince;

Kaleci:

Muslera’nın tek bir eksiği var bence o da penaltılarda köşe seçmesi demiştim bir önceki maç için, bu hafta onu da ağzıma tıktı. Çok bilinçli bir şekilde bekledi bekledi ve penaltıyı atan oyuncuyu çaresiz bıraktı. Genelde penaltı kurtarılmaz kaçırılır derler ama kaçırılmasının sebeplerinden biri de kalecidir. Her genç kaleci bu geceki penaltıyı tekrar tekrar izlemelidir.

Puan: 9.5

Defans hattı:

Defans hattı Donk ve Marcao olduğunda biraz da sağlam oynadıklarında çok iyi verim veriyorlar. Marcao’nun hakemler konusunda uyarılması gerekiyor. Temas oyunu olan futbol da hakemlerin bir deyişi vardır; “penaltı penaltı gibi olmalı” diye, bugün verilen penaltı bence penaltı gibi değildi. 

Puan: 8.0

Mutlaka okuyun; UEFA NE YAPAR?

Orta saha:

Orta sahada Etebo oynadığında ve yanında da Emre Kılınç olduğunda yaratıcılık anlamında iki tık geride kalıyoruz. Fizik yapısı ile seri ve hızlı çıkışları çok kısa alanlarda gösteriyor ama nedense tek pas oynamayı ve boşa koşmayı tercih etmiyor. Taylan arı gibi oynamaya devam ediyor. Belhanda sanırım bundan sonra mesaisini daha çok bir kaç ay sonraki transferde ne yapacağına harcayacak. Hırs yapıp kendini göstermek ve sözleşme uzatmak yerine bonservisi elinde gitmeyi daha cazip bulacaktır.

Puan: 7.0

Hücum hattı:

Mustafa Muhammed tam bir santfor olarak göründü. Çok fazla topla buluşmadı ama buluştuğu kısa zamanlarda klasını gösterecek emareler verdi. Bir kere adamın kafa şutu var, kafa şutu böyle olan bir adamın penaltıyı kullanış şekli ile birlikte ayak şutu olduğunu da gösteriyor. Penaltıyı o hızla atmasa kaleci çıkaracaktı çünkü atacağı köşeyi belli etti. Mustafa ve Onyekuru’dan sonra Babel’in aslında çok ağır kaldığını hepimiz dibine kadar hissettik.

Puan: 8.8

Fatih Terim:

Fatih hoca nihayet Emre Akbaba ısrarından vazgeçti, yeni transferler ve bu performansı ile bir daha da oyuna girebileceğini sanmam. Maçtan önce yaz transfer dönemi için listemi açıklarsam şaşırmayın dedi. Şaka gibi ama yapar mı yapar, belki de iki listesi olacak ve kimse hangisi gerçek hangisi sahte bilemeyecek. İyi bir fikir gibi geldi bana hatta 3 ayrı liste açıklamalı ne kadar çok o kadar iyi. Birileri her tarafa saldırsın bakalım yetişebilecek mi?

Puan: 7.0

Atanmışlar:

A. K. isimli atanmış arkadaş gördüğünü çalan birisi değil ve VAR da kim vardı bilmiyorum ama onu da kafası karışıktı belli. Donk Ba arasındaki itişme gösterdiği şiddette değildi. Bazı Galatasaray pozisyonlarında inceleme bile yapmadılar. Ceza sahasında hakemi aldatmak sarı kart değil mi o zaman Crivelli’nin sarı kart görmesi gerekiyordu çünkü Marcao’nun eli saçlarını sıyırıp geçtiğinde öyle bir bağırdı ki biz duyduk. Zannedersin ki kafası koptu ve hakem zaten inanmadı ve devam ettirmişti. Ben hakem olsam ve o penaltıyı versem bile kameradan izledikten sonra gider sarı kart gösteririm neden çünkü o darbe o etkiyi yapmaz. Türkiye’deki yerlisi yabancısı bu kafadan çıkmalı artık.

Puan: 5.0

http://www.galatasaray.org

cimbom
GS LOGO

+ There are no comments

Add yours