İZMİR

3 min read

Kurtuluş savaşının ilk kıvılcımını Hasan Tahsin’in ile başlatmış, Hükümet Konağındaki son Yunan bayrağının indirilip şanlı Türk bayrağımızın asılarak savaşın bittiğini tüm Dünya’ya ilan eden şehirdir İzmir. 

İzmir Turizmi

Türkiye turizminin ağırlığını Akdeniz ve Ege bölgeleri karşılamasına rağmen Antalya’nın daha sıcak ve ılıman denizinin de etkisi ile olsa gerek İzmirden daha öne çıkmıştır. İzmir ve çevresi daha çok yerli turizm olarak cazibe merkezi olmuştur. Ülkemizdeki üç tane önemli petrol rafinerisinden biri İzmir Aliağa’dadır. İzmir’in olması gereken değeri alamamasının en önemli sebebi uzun yıllardır sağ ve muhafazakar partilerce yönetilmesidir. Klasik bir yanılgı olarak ne kadar oy o kadar yatırım stratejisi son yıllarda daha da artmıştır.

izmir

 

ilginizi çekebilir;

PARA OYUNU BOZAR

İzmir, körfezi ve coğrafyası ile tüm Ege denizinin göz bebeğidir. Sadece deniz ve kum değil tarihte bu bölgede yaşayan kültürlerin de beşiğidir. Dört bir yanında her biri ayrı güzellikte harabeler kalıntılar ve eski şehir kalıntıları ile özellikle arkeolojik turizmin merkezi olmalıdır. Uluslararası en büyük fuar alanına da sahip olup ülke tanıtımına katkısı çok değerlidir. İzmir merkezi yönetimden yeterli destek almamasına rağmen kendi imkanları ve değerleriyle cazibe merkezi olma özelliğini sürdürmeye devam edecektir.

İzmir İzmir

İzmir civarında Foça, Seferihisar, Sığacık, Urla, Çeşme, Menemen ve Alaçatı gibi her biri ayrı birer yazı konusu olabilecek değerde pek çok yerleşim yeri olduğu gibi, merkezinde ise Karşıyaka, Kordon, Kültürpark, Konak, Alsancak, Asansör, Göztepe ve İnciraltı gibi gezilmesi ve görülmesi gereken bölgeleri mevcuttur. Bu kadar lokasyonun yanında bölgeye has damak tatları da denenmesi gereken değerlerdendir. Boyoz, Kumru, Atom, Gevrek, Söğüş ve İzmir kokoreç aklıma ilk gelen lezzetleri olup Foça meydanda sadece akşamları seyyar olarak satılan midye dolmasının yediklerimin en lezzetlisi olduğunu da söylemeden geçemem.

izmir

Ülkemizin her bir köşesinin ayrı bir cennet olduğu hepimizin ortak fikri ama nedense iş sahip çıkmaya geldiğinde aynı tepkiyi gösteremiyoruz. Doğusuyla – Batısıyla – Kuzeyi ve Güneyi ile bu ülke hepimizin ve kıymetini bilmek için yakın coğrafyaya bakmamız yeterli olur sanırım.

bir göz atın;

İzmir Belediyesi

izmir antik

+ There are no comments

Add yours