ARILAR VE İNSANLAR

3 min read

Küçükken nasılsa çok korkardım arılardan. Yabani bal yapmayan arılar çok gelirdi bağ evimize ve en korkutucu olan da eşek arıları idi. Arılar hakkında sadece bal üzerinden değerlendirme yapmak buzdağının sadece suyun üzerindeki kısmını göstermek olur.

Arı deyip geçme

Bir araştırmaya göre dünyadaki gıda maddelerinin %90’ı 82 çeşit bitkiden elde edilir ve bunların %77’si arılar tarafından döllenmeye muhtaçtır. Kısaca insan besin zincirinin büyük bölümünü oluşturan bu bitkiler yetişmek için arılar tarafından döllenmez ise aç kaldığımızın resmidir. Arıların aynı zamanda kendi yiyecekleri olan bal ise çok özel bir besin olup şeker hastalarının ve 1 yaş altındaki çocukların kullanmaması gerektiği doktorlarca da söylenmektedir. Karadeniz’de yetişen arılardan elde edilen ve “deli bal” olarak isimlendirilen tür için yetişkin insan için bile tehlikeli olduğu bilinmektedir.

arı

EKMEK
Bizdeki aşırı girişimci(!) bazı insanlar sayesinde gerçekten bal mı tüketiyoruz yoksa şekerli su mu tüketiyoruz belli deği ama Dünya’da gıda üzerine sahtekarlığın tartışmasız lideri maalesef bizim ülkemizdir. Üstelikte bunun insan sağlığı üzerinden yapılıyor olması ayrı bir meziyet olsa gerek, sadece hırsız olmak yetmiyor katil ve hırsız olacak kadar kötü olmak bu kadar kolay olmamalı.

Kötülük toplumu

Sahte bal yapanlar, sahte içki yapanlar, sahte Antep fıstığı yapanlar, sahte baharat yapanlar, sahte sucuk yapanlar, sahte dana eti yapanlar saymakla bitmez. Üstelik güzel ahlakı tamamlamak üzere görevlendirilen bir elçinin inancına mensup olduklarını iddia eden ve %99 u ile övünen bir toplumda oluyor bunlar.

arı

Daha önceki yazılarımda da değindiğim gibi doğanın bir dengesi var. Her şeyin bir işlevi var görevi var. Tamamı birbirine bağlı koca bir zincir gibi düşünün. Bu zincirin bir halkası olacak kadar değerli miyiz bu Dünya için pek emin değilim ama öyle ya da böyle bu halkalardan biri koparsa zincirin gücü de biter etkisi de. Ama ne gariptir ki bu halkaları koparabilecek tek yaratık da insanoğlu gibi duruyor.

PLAK KASET CD DVD IPOD APP
2020 yılı ile başlayan ve sadece filmlerde gördüğümüz anomaliler yavaş yavaş oluşmaya başladı ve kaçınılmaz sonuç olarak toplu insan kayıpları yaşıyoruz. Bundan en az zarar ile çıkabilmek için tez elden çalışmaya başlamamız gerekiyor. Yiyecekler, içme suyu, oksijen, bitkiler ve hayvanlar için Dünya çapında koruma kanunları ve çalışma grupları hemen şimdi.
ARILAR HAKKINDA

+ There are no comments

Add yours