MALATYA – GALATASARAY MAÇI NOTLARI

3 min read

Bugün maç için ilk yazmam gereken şey sahanın zemini elbette. Şehir takımlarının çoğu yeni yapılmış güzel stadyumları var artık. Ama gel gelelim saha zeminleri genel olarak için aynı şey söylenemez. Pas oyunu ile oynayan takımlar için ekstra zor çünkü tamamen toprak çamur arası bir durum var ve sürpriz kaymalar ve sağlam basamamak sakatlık demekti ve Feghouli bu sahanın kurbanı oldu. maç içerisinde organize ve çok oyuncu ile hücum sırasında Arda’nın Akbaba’ya attığı pası kontrol edemesi üzerine verdiği tepkiyi biz izleyenler bir süredir sürekli yapıyoruz zaten. Daha enteresanı sadece o pozisyon da kalmadı tüm sahada olduğu zamanı ruh gibi gezerek tamamladı. Fatih hoca zannedersem 10 kişi oynama pratiği yaptırıyor.

AFGalatasaray notlarına gelince;

Kaleci:

Muslera ilk oynamaya başladığında acaba formunda, reflekslerinde ve maç eksiği sebebiyle pozisyonlarında hata yapar mı diyordum ama çok şükür yanılmışım. Olduğundan daha konsantre şeklinde döndü ve bundan sonraki kariyerinde Muslera’ya kazasız belasız bir dönem diliyorum.

Puan: 8.0

Defans hattı:

Defans hattı bu hafta hatasıza yakın oynadı diyebilirim. İki stoper doğru hamleleri yaptılar ve erken basarak kalemizde fazla tehlike olmasına engel oldular. Sarachi’yi neredeyse her zaman rakip sahada gördük Linnes de öyle oynadı ama bacakların çamur yüzünden erken bitmesi midir bilemem ama ortalar istenilen yerlere gidemedi bir türlü.

Puan: 8.0

Mutlaka okuyun; UEFA NE YAPAR?

Orta saha:

Orta sahadaki iki kuzey Afrikalı beraber oynadığı zaman nedense biraz daha etkili oynuyorlar demiştim geçen sefer bu maç onu biraz destekler nitelikte oldu. Feghouli çıkınca Belhanda ortalarda hiç görünmedi. Taylan her tarafa koştu yanında da Emre kılınç vardı. ben başka bir oyuncu göremedim bizim orta sahamızda. Arda 34 yaşında olmasına rağmen tüm enerjisini tüketene kadar bir Galatasaray evladı profilini sürdürüyor.

Puan: 7.5

Hücum hattı:

Babel bu maçta 90 dakika sahada kalmak zorunda kaldı ve son dakikalarda bu kadar ağır bir zeminde o şutu çıkarabilmesi için iyi bir kas yapısına sahip olması gerekirdi. Kupa maçında Umutun yaklaşık aynı yerden şutunu Fatih içeri almışken bu sefer rakip kaleci biraz da sahanın kaygan olması sebebiyle aynısı yedi. Bu da bizim için şans oldu.

Puan: 7.8

Fatih Terim:

Fatih hocanın Emre Akbaba ısrarını anlamakta güçlük çekiyorum ama aklıma tek gelen şey takımın 10 kişi oynama kabiliyetini test ediyor olabileceği. Mevcut kadro ile alınabilecek en verimli oyunu almaya çalışıyor. Transfer listesinde medyaya düşmeyen bir sürpriz transfer olmasını umuyorum.

Puan: 8.0

Atanmışlar:

Hakem için bu maçta dikkatimi çeken şey ikili mücadele sırasında ellerin ve kolların geriye savrularak ya da kafa toplarında dirsek hamlelerinde faul bile çalmamasıydı. Yüzünü tutan çok oyuncu oldu ama nedense kart göstermek konusunda cimrilik yaptı. Yardımcı hakemler bir kaç ofsayt pozisyonunda da zamanlama hatası yaptıklarını düşünüyorum. 

Puan: 6.0

http://www.galatasaray.org

cimbom
GS LOGO

+ There are no comments

Add yours