kahvekahve

Her ne kadar dünyanın kişi başına en çok çay tüketen ülkesi olsak bile, çayın esasen bizim kültürümüze sonradan girdiğini biliyorsunuzdur. Ama bence çayı tahtından indirecek bir içecek geliyor.Her ne kadar dünyanın kişi başına en çok çay tüketen ülkesi olsak bile, çayın esasen bizim kültürümüze sonradan girdiğini biliyorsunuzdur. Ama bence çayı tahtından indirecek bir içecek geliyor.

Kahve İçer Miyiz?

Kahve bitkisinden elde edilen Türk kahvesi ismiyle bir içeceğimiz var ve bu ürün bu şekilde sadece ülkemizde satılıyor. Üstelik artık neredeyse her markanın kendi modelini yaptığı bir kahve makinesi furyası da başladı. Bingo işlem tamam neden mi?

İlginizi çekebilir; NEREDE HIZLI NEREDE DEĞİL

Kahve içmek eskiden oldukça zahmetli idi. Çünkü yapmak biraz emek ve beceri istiyordu. Şekerini ayarlamak, kahve miktarını ayarlamak, köpüğünü ayarlamak, mümkünse bakır bir cezvede yavaş yavaş kömürde pişirmek ve son olarak ikram etmeye yakışır bir fincan takımı. Oysa şimdilerde öyle mi, makinaya ölçüsüne göre kahve su ve şeker koyduğunda, 60 saniyede köpüklü ve tadı standart kahveniz hazır. İşte bu yüzden çay yapmak ve demini beklemek yerine 2 dakikada kahveniz hazır olduğundan artık çay yerine önce kahve içelim diyoruz.

kahve

Türk (usülü) Kahvesi

Kahvesini İçmek

Her kim bu Türk usulü kahve makinesini buldu ise makineyi yapan firmadan çok kahve üreticilerinin bunu icat eden kişinin heykelini dikmeyi teklif etmeleri gerekir. Çünkü bu buluş kahve tüketimini eminim ki kat kat artırıyor ve daha da yaygınlaşmasını sağlıyor.

Görücü usulü de olsa modern usul de olsa bir kız isteme klasiğidir kahve. Gelin adayının kendi elleriyle yapacağı ve damadın kahvesine türlü türlü denemelerin yapıldığı evliliğin ilk adımları. Ve hepimiz biliyoruz ki bu törende yapılan kahveler de artık akıllı makineler ile.

Acı bir kahvenin kırk yılı hatırı kalır derler. Bu gerçekten acı bir kahve olmalı mıdır bilmem ama, kahvenin asıl vatanı olan Orta ve Güney Amerika’dan pek çok kahve çeşidi de tüketiliyor artık. Türk usulü kahveden sonra diğer filtre kahveler ve onların makineleri de mutfaklarda yer bulmaya başladı.

Kim bilir şimdilik yabancı filmlerde gördüğümüz sabah uyanır uyanmaz kahve içme alışkanlığı bizim evlerimizde de yaşanmaya başladı bile. Yemeklerden sonra veya misafirliklerde çok sık duyduğumuz gibi KAHVENİZİ NASIL ALIRSINIZ?

KAHVE HAKKINDA

 

 

kahve
Kahve

 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir