RİZE – GALATASARAY MAÇI NOTLARI

3 min read

Rize – Galatasaray maçının özeti geçen haftaki Kayseri maçının gollü hali gibiydi. Ama ondan da önce iki senede burada verilen iki önemli sakatlık uğursuzluğunun bu maçta olmamasıydı. Geçen hafta şiir gibi oyun ama çok kötü son vuruşlar rakibin ise bir tane güzel son vuruşu vardı. aslında ilk yarının son dakikasına kadar yine acayip bir kaleci performansı izliyorduk. Az daha penaltıyı da çıkarıyordu ama bu tarz güzel kurtarışları yapan kaleciler genelde olmadık şekilde gol yerler. Penaltıyı çok kötü kullandı Diagne, ikici attığı gol vuruşu da kötü idi aslında defansa da çarptı. Ama Taylan kapağı güzel kapattı.

AFGalatasaray notlarına gelince;

Kaleci:   

İlk yarıda neredeyse rakip sahada oynayınca kalesine top gelmedi. ikinci yarı da da kaleyi bulmayan lorry şutları oldu ve Fatih bu haftayı kazasız atlattı. 

Puan: 6.0

Defans hattı:   

Özellikle ilk yarı rakibe nefes aldırmadığımız için genellikle rahat bir maç çıkardılar. ‘-0 dan sonra biraz geri çekildik ve rakibe şut pozisyonları verdik. Marcao’nun bir kaç tane kritik müdahalesi de oldu. Emre Taşdemir de pek sırıtmadı. Linens ise çok oynayamamaktan maç eksiği varmış gibi oynadı.

Puan: 7.7

Orta saha:   

Taylan için tam şu cümleyi kuracaktım. O kadar çok defansif özelliklerini geliştirdi ki hucuma dönük olanları unuttu mu acaba diyordum. Golden önce de bir şut denemesi vardı ve iyi sayılırdı. Ama gol vuruşu kaleye bakarak kafasındaki düşünceyi ayağına hükmetmesiyle zirve yaptı. İlk yarıda Oğulcan’ın daha güzel bir şutunu ise gerçekten Muslera tarzı çıkarmıştı kaleci. neden daha güzel diyorum çünkü hızlı karar verdi ve marke pozisyonunda neredeyse olduğu yerden çıkarmıştı o şutu.

Puan: 8.8

İlginizi Çekebilir;

GALATASARAY – KAYSERİ MAÇI NOTLARI

Hucum hattı:   

Diagne üst düzey bir oyuncu değil, bunu 40 gol de atsa yine söyleyeceğim. Ama düşüşte olduğu bir dönemde ona bir kadar gol fırsatı veren takımına teşekkür yemeği vermesi lazım. Sadece 3. attığı golde yaptığı şut aldatmacası onun aslında sık sık yapıp pozisyon kaybettiren huyu ama bu sefer işe yaradı. Emre Akbaba biraz daha iyi gibi göründü ama form tutması biraz sürecek galiba.

Puan: 8.9

Fatih Terim:   

Fatih hoca geçen haftanın üzerine oyuncuları sanki 3. devreye çıkarır gibi devam ettirmiş gibiydi. Ama hocanın dikkat etmesi gereken şey bu kadronun as kadro olmadığı, yani bazı oyuncular yedek bekleyemez diye bir kural olmadığını anlamıştır umarım. Demek ki kadronun hazırlığı ve devam eden oyuncuların çalışması ileriye dönük kazanç olacak takıma. 

Puan: 9.0

Atanmışlar:   

VAR sisteminin doğru kullanılması zaman zaman bizim maçlara da denk geldi. Aslında bu dirsekler ile bir kaç tane daha kart pozisyonu vardı. rakip takımın oyuncuları nedense ellerini çok açarak oynadılar. Rakip takım aleyhine hata yaptığını fark etmedim. Her maçta bir iki tane hatalı karar çıkabilir bu kasıt olmadığı sürece normaldir. 

Puan: 7.5

Resmi sitemiz;

http://www.galatasaray.org

cimbom
GS LOGO

+ There are no comments

Add yours