GALATASARAY – KAYSERİ MAÇI NOTLARI

4 min read

Galatasaray Kayseri maçının kaderini belirleyen şey kalecilerin takımlarına kattıkları ile özetlenebilir. Galatasaray forvetlerinin ciddiyetsiz özensiz şutları yardımcı da olsa Lung ligin en çok kurtarış yapan kalecisi. Hocanın bunu dikkate alıp oyuncuların kafasına bunu işlemesi ve ona göre ilave tedbirler alması gerekirdi. Bilemiyoruz belki de planlandı ama işler öyle gitmedi. Galatasaray bu maçta 2 puanı kaybetti ama her şeyi kaybetmedi. Milli maç aralarından iyi dönememek gibi bir sorunumuz var artık. Bunu oyun olarak değil zihinsel olarak söylüyorum. Kayseri’nin bu 1 puanı zerre kadar hak etmediğini buraya yazalım.

AFGalatasaray notlarına gelince;

Kaleci:   

Normal şartlarda Galatasaray’ın denk olmayan takımlarla kendi evinde yaptığı maçlarda kalecisin yere yatmadığı zamanlar olur. Bu duruma aşina olmayan kaleci olursa kendini hazır tutmaz, maç boyu üşür ve ilk gelen topu da içeri alır. Ayrıca, topun şutu çekecek oyuncuya geliş açısı ile az çok ne tarafa vurabileciğini de sezmek gerekir. 

Puan: 4.1

Defans hattı:   

Özellikle ilk yarı rakibe nefes aldırmadılar, orta sahanın da desteği ile iyi sayılabilecek bir günde olmalarına rağmen tembel bir uzaklaştırma vuruşu ile rakibinde ayağına iyi denk gelmesi talihsizlik midir bilemedim. Bir defans oyuncusu diye başlasam Donk esasen tam bir defans eğitimi alan bir oyuncu mudur bilemiyorum. Devşirme ise bu tip hatalar her maç beklenebilir. Malum kadro derinliğinde Kayseri gibi bir rakip için evinde oynuyorken Emin Bayram’ın 11 başlatılması bence denenmeli idi.

Puan: 5.5

Orta saha:   

Taylan bu maçta da yakaladığı istikrar ve akıl oyununu devam ettirdi. Orta sahada başka bir söz söylenmeye değer bir oyuncu yoktu. Yaratıcılık ve asist pasları atabilecek bir başka oyuncu olmaması biraz soru işareti gibi olsa da bu maçta aslında çok pozisyon bulundu. Ama son vuruşlardaki tembellik ve ciddiyetsizlik başımıza iş aldı. Ciddi bir vuruşun nasıl olması gerektiğini golü atan kayseri oyuncusu gösterdi. Emre Akbaba zaten gole dönük bir orta saha sayılırsa bu tip başarısız gol vuruşları beklenebilir. Ali Yavuz keşke daha erken girse ve heyecanını yenebilecek süresi olsaydı. 

Puan: 6.0

İlginizi Çekebilir;

8000 SPOR DEDİĞİN NEDİR Kİ?

Hucum hattı:   

Diagne üst düzey bir oyuncu bu sebeple olamıyor. Aklı ile sahaya ve bacaklarına hükmedemiyor. İlk yarıda tek pasla Emre’yi kalecinin önüne atabilecek duvar vuruşunu yapmayı daha top gelirken kurgulamak yerine, top ile dönüp çalım atmayı denedi. Bunları antremanda veremezsiniz bence. Ağacı yaşken eğemezsen odun olunca en fazla kütük olarak kullanırısın. Falcao bu maçta olsa ve kaçan pozisyonlar ona denk gelse hepsini kaçırır mıydı acaba?

Puan: 4.4

Fatih Terim:   

Fatih hocanın seçimlerine yanlış değil tercih denir. Ama yukarıda da dediğim gibi den olsam Emin Bayram ve Kerem Aktürkoğlu’nu kullanırdım bu takım karşısında. Ona güvenim devam ediyor ve bu takımın her şeyidir. 

Puan: 6.0

Atanmışlar:   

İlk kez gördüğüm bir hakemdi ve genel olarak duruşu, davranışı iyi bir hakem izlenimi verdi. Kartları yerinde idi. Sadece Linnes’in ceza sahasına girerken rakibi indirişini iyi süzemedi. Gelecekte her takım için aynı seviyede tarafsız ve adil kalmaya devam etmesini dilerim

Puan: 7.1

Resmi sitemiz;

http://www.galatasaray.org

cimbom
GS LOGO

+ There are no comments

Add yours