GS BASKETBOL ERKEK OYUNCULARINA

6 min read

Galatasaray erkek basketbol bu sene tarih yazmaya çok yakın. Onlar bu tarihi yazmadan önce mevcut duruma göre ben de onlara bir şeyler yazmak istedim.  

Göksenin KÖKSALmış;

Tamam altyapıdan yetişmiş ve Galatasaray için canını dişine takıyor. Kaptanlık yapmak onun hayali imiş. Sanırım bunu gerçekleştirdiği için hedefi kalmadı ve gittikçe aşağı iniyor. Bu kadar süre bu topu oynayan atış stilini nasıl iyileştiremez anlamıyorum. Kalçasını dışarı çıkararak ilk kez nasıl atmış ise hala öyle atıyor potaya. Her sene daha iyi olur diye bekle bekle kariyerini bitirdi.

Ayberk Böyle OLMAZ;

Hakikaten böyle olmaz Ayberk. Geldiğinden beri fiziğini ve kuvvetini geliştiremedin. Boyunun gereğini 5 numara gibi oynamak durumunda kalıyorsun ama her oynadığında kısa bir forvet gibi 3 lük atmaktan başka ne yapabiliyorsun bir kendine sor. Aşırı kilolu olmadığından atletizmin ile senden biraz blok veya ribaund bekliyoruz o da yok. Savunma da yok. Nereye koysak olmuyor.

Yiğit ARSLAN Ol

Galatasaray’dan önceki takımlarda hangi pozisyonda oynadığını bilmiyorum ama guard olmadığını biliyorum. Senin son şutu atan set oyunlarında sabit durup nokta şut atabilen bir oyunun var. Topla çok oynayınca hem yoruluyor hem de çok top kaybediyorsun. Böyle olunca yaptığın total katkı düşüyor.

Barış ERMİŞ Mi

Bir çok takımda oynamış kariyerinin en olgun çağında ve bizim böyle bir oyuncuya ihtiyacımız var dedim transferi duyunca. Diğer takımlarda sakatlık yaşadı mı bilmem ama yaşının ağırlığını hissedemedik takım üzerinde. Fazla yaratıcı olamıyorsun, çok durağan ve top elinde çok kaldığından set oyunu da olmuyor bir türlü. Nasıl ereceğiz bilmem.

Caner AYDENİZ Bitti

Takımın gizli silahı olabilecek özelliklerin olabilir diye düşünmüştüm. Sağlam ayak ile pası aldığında şutun var. Savunma ve ribaundu biraz geliştirsen takımda daha çok süre alabilirdin. Ama sen daha fazlasını istemiyor olmalısın ki benchten devam ediyorsun. Takım oyundan düşmeye başladığında birilerinin isyan etmesi gerekir. Her maç bu görevi birisi üstlenmeyi bilmeli.

Ragıp Berke ATAR İllaki;

Takıma gelmeden önce nasıl oynadığını bilmiyorduk. Ama şut stilin ve pozisyon bilgin iyi bir altyapı aldığını ispatlıyor. Sakatlık yüzünden kendini göstermediğini düşünüyorum. Çabuk faul alma konusunda bir Ege ARAR değilsin çok şükür. Çok fazla izleyemedik ama sağlam bir Berke ilk beşi her zaman zorlamak istemelidir. Takımda zaten sağlam bir uzun yok iken bu senin için bir fırsat bence. Zorlamalısın.

İlginizi çekebilir;

HAFTA İÇİ SPOR

spor
basketbol

Eray AYDOĞAN

Takımın kimyası mı fiziği mi yoksa matematiği mi bozuk diye sorarlarsa hepsi sınıfta kaldı derim. Top kontrolün oldukça iyi daha yolun başındasın bence yılma, yıkılma devam. Basketbol yeni başlıyor senin için.

Saadettin DONAT

Takımın en az süre alan gençlerinden. Sürekli kaybeden bir takımda olunca sıra gençlere gelemiyor. Bu yaşananlar da geleceği için güzel deneyimler. Çalışmaya devam.

Brock MOTUM Savunmada Yokum

Açıkçası fiziki görünüm ile korkutucu bir yapısı olmadığı savunmasına da yansıyor. Kibar nazik bir insan gibi görünüyor, rakip potaya turnikeye giderken belli ediyor kendini, adeta bale yapıyor. Sol bileği tartışmasız şutör forvet ayarında. Ama takımın parçaları eksik olunca yetmiyor.

Alex HAMİLTON Son

İsrail ligindeki highligts videosunu izledikten sonra bu sene bol bol fast break hücumu ile güzel smaçlar göreceğiz diye düşünmüştüm. Daha takıma adapte olamadan covid-19 takımına yazıldı. Belki de virüs yüzünden olacak çok enerjik görünmedi. Üstüne de yeniden sakatlandı. Üzgünüm ama olmadı maalesef, takımdan ilk gitmesi gereken oyuncu adayım sensin Alex

R. J. HUNTER Yeter

Daha önce Telekom takımında oynamış olmanın Türkiye Basketbolunu bildiğin anlamına gelmesi beklenirken, özellikle savunmada çok acemice hareketler ile adamını çok çabuk kaçırman takımı bozuyor. Savunma adam adama bile yapılsa yine takım halinde aynı düşünerek yapılabilecek bir şey. Çünkü herkes aynı tip oyuncu değil, bir adım yanda ya da geride durmak her şeyi değiştirebilir. Maçı savunma kazandırır, senin gününde olduğun ve yüksek yüzde ile şut atman her zaman yetmez R.J.

basketbol
basketbol budur

Darly MACON Keseceksin Racon

İlk Avrupa deneyimin için güzel bir takımdır Galatasaray. Guard olarak sürekli topla oynayıp şut atınca mı verimli oluyorsun, yoksa top getirmeden uygun şut pozisyonu bulunca mı bilemedim. Rakip takımın bizim takımda ilk savunmak istediği oyuncu sensin. Bu senin potansiyelini ve sayı makinesi olduğunu ispatlar. Ligi, takımı ve hakemleri öğrendikçe daha iyi olacaksın bence. İyi bir basketbolcu ne kadar sayı atarsa o kadar da asist yapabilir aklında olsun.

Johnathan WILLIAMS Uyum Bekliyos

İlk Avrupa deneyimi yaşayan bir diğer Amerika’lı oyuncumuz. Atletik bir uzun ama biraz zayıf kalıyor cüsseli uzunlara karşı. Özellikle pivot savunması vücut vücuda savaş ister. Bu konuda açığını blok tehdidi ile giderebilir belki ama onun için de iyi bir zamanlama gerekir. Diğer taraftan hiç şutu yok. Hook atışı da yeterince kuvvetli ve isabetli değil. İkinci pivot olabilir ama takımda birinci pivot olursa.

Alex TYUS Gücünü Toplamanı Bekliyorus

Eski takımına geldin, seni ve senin savunma katkını biliyoruz bekliyoruz. Bir süre oynamamış olman normal bu salgın döneminde. Antrenman eksiğini giderdiğinde ve yeni oyunculara alıştığında pick and roll oyunlarında bol bol smaçlar göreceğimize eminim. Haydi basketbol oynayın.

Resmi site;

http://www.galatasaray.org

cimbom
GS LOGO

 

 

 

+ There are no comments

Add yours