AVCILIK ARTIK TARİH OLMALI

3 min read

Avcılık tarihi insanlık tarihi ile başlar, çünkü o zamanlar ya avcısındır ya da av. Üstelik o zamanlar tabiatın dengesi farklıydı. Av hayvanı diyebileceğimiz popülasyon belki de insan sayısından fazla idi. Doğal olarak yaşamak için avlanmak zorundaydı insanoğlu. Peki günümüzde bu durum öyle mi?

Avlarken Av Olmak

İnsanlık öyle bir hale geldi ki, kontrol edemediğimiz nüfusunu sayamadığımız hayvan ırkı kalmadı dünyada. Gıda sektörünün kullandığı hayvanları saymazsak çok yakın zamanda vahşi doğal hayat diye bir şey kalmayacak. Zaten onların yaşayabileceği yeşil alanları da hızla tüketiyorken doğal sonuç bu. İşin garip tarafı dünyanın tamamının bu konuda ciddi bir girişimi de yok.

av
avcılık

Dünyanın Ortak Sorunu

Dünyanın yaşamsal öneme sahip ozon tabakası meselesinde bile birlik sağlanamadı, yeşili korumak, içme suyunu korumak ve doğadaki hayvanları korumak. Ki artık zengin ve fakirlik kavramının yerini toklar ve açlar grupları alacak. Covid-19 ile ciddi bir uyarı aldık ve almaya devam ediyoruz ama çıkar çatışması ve güç zehirlenmesi aklın hep bir adım önünde.

İlginizi Çekebilir;

KEDİLER VE İNSANLAR

Avcılık meselesine geri dönersek, bazılarında yaptıkları avlar ile övünmek gibi bir saplantısı da var. Sanki sadece bunun için av yapıyorlar, eskiden belki bir hüner olabilir ama bu zamanda bu silah teknolojisi, dronlar, ışıklar, sesler ve türlü türlü tuzaklarla yapılan avcılık artık bir öldürme oyunudur. İşin bir diğer salaklığı da bunu sosyal medyada duyurup pek çok insanın negatif enerjisini toplamaktır.

Avcı Tuzak Kuruyorsa

Herhangi bir uyarı olmadan gece çekilen bu tuzaklar için hayvanlara yakın çekim yapmışlar. Bir bilgisayar oyunu izler gibi, ışık altında bir şekilde hayvanın dikkati çekiliyor ve sonrası malum. Biraz adil olun be adam. Hiç olmazsa fırsatı olsun hayvanların, tuzak nedir.! Ben bir iki tane gördükten sonra izlemeye devam edemedim. Dünyanın bu konuda bir şeyler yapmasının vakti geldi de geçiyor. Özel üretim yapılan hayvanlar zaten ihtiyacımızı karşılıyorken, doğada yaşayan her türlü hayvanın avlanması yasaklanmalı. Doğanın dengesi zaten kalmadı, vahşi hayat kalan sayılı yıllar içinde zaten numunelik kalacak. Bu dünya tüm canlılara ait ve hepimizin. Çok meraklı iseniz bir şeye ateş etmeye atıcılık sporu yapın dünyanın en iyisi olun da alkışlayalım sizi. HAYVANLARI RAHAT BIRAKIN.

Bir göz atın;

https://www.wwf.org.tr/ne_yapiyoruz/doga_koruma/turler/

fox
gerçek av ustası

+ There are no comments

Add yours