HAFTA İÇİ SPOR

3 min read

Covid-19 salgınının yaptığı zorunlu değişiklerden birisi de hafta içi spor müsabakaları. Her ne kadar sporcu deyip, genç, sağlam, kuvvetli filan dinlemeden herkese bulaşabildiğinden, genel olarak hafta sonları yapılması gereken spor müsabakaları hafta içi yapılmak durumunda kalınıyor. 

Hafta İçi Spor Tabii ki 

Bunun böyle olması gerektiğini anlıyorum da neredeyse kahvaltı saatine ya da mesai saatleri içerisine denk getiriyorlar onu anlamıyorum. Maçlar zaten seyircisiz ve insanlara da evde kal deniyor. O zaman mümkün mertebe tüm popüler branşların mümkün olan maksimum seyirciye ulaştırılması gerekmez mi. Kapalı salonda ışıklar altında oynanan bir sporun saat 13:00 te oynanması ile 18:00 de yapılması hakkında nasıl bir fark olabilir. Akşam eve erken gitmek mi? Sanmam bu insanlar bu işi yapıyor, hakemler görevliler de bu işi yapıyor, yayıncı kuruluş zaten buna hazır olmalı. O zaman nedir bu federasyonların zaman seçimindeki incelik. Biz mi göremiyoruz.

spor
voleybol

İlginizi çekebilir;

8000 SPOR DEDİĞİN NEDİR Kİ?

TRTspor ve TRTspor2

Üstelik devlet kanalı olarak sporu yayınlayabilecek kanal da mevcut. İlk spor kanalı nedense fazlasıyla futbol kanalı oldu ve papağan gibi herkes 3-4 takımı konuşuyor, sadece simaları farklı. Reyting kaygısı da olamaz çünkü devlet kanalı, hatta bazı sporları sosyal zorunluluk olarak yayınlamaları, eğitmeleri ve canlı yayın yapmaları gerekir. 

Özellikle voleybol maçları ve kadın basketbol maçları hafta içleri oynanıyor. Bildiğin iş saatinde ve zaten fazla izleyicisi de yok hepten gömüyorlar. Oysa takım sporları içerisinde sosyal mesafenin olabileceği maksimum mesafe olsa olsa voleybolda sağlanabilir. Arada da file var. Ben olsam o fileyi şeffaf ama damlacık geçirmeyen bir malzemeden yaptırarak riskleri daha da azaltırdım.

spor
spor

Umut Var Spor Var

Biliyorum gündem de covid-19 var, deprem var hatta Amerikan seçimleri bile var iken spor konusu da nereden çıktı diyeceksiniz ama. Birilerinin de bu gibi konuları yazması lazım diye düşünüyorum. Bu zor şartlarda hayata devam etmek, virüs kapmadan eve kapağı atabilmek ve deprem olmadan yataktan kalkabiliyorsak ne mutlu bize. Umudumuzu hayatta olduğumuz her saniye ayakta tutmalı tüm insaniyet namına yaşanacak ne varsa yaşayabilmeliyiz. UMUT elimizdeki tek şey onu da kaybetmeyelim.

Spor ile ilgili;

http://www.gsb.gov.tr

+ There are no comments

Add yours