MESAFELİ SPORLAR

2 min read

Mesafeli Spor yeni bir terim aslında. Covid-19 virüsünden tamamen kurtulana kadar bu tip sporları yapmak durumunda kalacağız. Bu sürenin ne kadar olacağını kimse bilmiyor. Farklı farklı tahminler var, bundan sonra asla eskisi gibi olamayacağımızı söyleyenler de var. Mesafeli sporları seçmek ya da bulmak zorundayız.

Yeni Yaşam Şartları Mesafeli

Her ne olursa olsun nefes aldığımız sürece yaşamaya devam edeceğiz. Tek yapmanız gereken yeni yaşam şartlarına uyum sağlamak. Tabi ki herkes aynı kavrama kabiliyetine sahip değil. Herkesin beyni farklı şekilde evrilmiş, gelişmiş, büyümüş, öğrenmiş ve varlığını sürdürüyor. Bu durumda herkesin aynı anda aynı uyumu sağlanması da mümkün olmuyor. Yanlış bilgilendirmenin de büyük bir payı var tabii.

İlginizi çekebilir;

BAZEN BİR CÜMLE ÇOK ŞEY ANLATIR

Mesafeli Spor Nedir

Öncelikle ilk akla gelen bireysel sporlar. Karşında rakip olmayınca gerekli mesafe hesabına da gerek yok ve herkes yapabilir. Ama sporun içinde rekabet ve yarış olmayınca tadı tuzu eksik gibi. Bu yüzden hem mesafeli hemde bir rakip ile yapılan sporları bulmaya çalışalım;

spor
bilardo

Bilardo Mesafeli (Snooker, Üç Bant, Amerikan, Karambol)

Bana göre hem zihinsel hemde fiziksel olarak spor yapmak için ideal. En azından koca bir masa var ve 1.5 metrelik ıstakalar ile oynanıyor. Dünya’da profesyonel olarak yapılan snooker ülkemizde çok bilinmiyor, sanırım onun için ayrı bir yazım da olacak. Puan üzerinden onanıyor izlemesi çok zevkli bir tür.

Tenis, Masa Tenisi, Badminton

Daha çok fiziksel olsa da rakipler arasında oldukça mesafe olan bu zamanların parlayan sporu olacaktır. Masa tenisi biraz daha yakın olsa da yine de mesafesi uygun gibi. Badminton tek kişi ile oynanır ise uyar ama eşli biraz riskli.

spor
tenis

Mesafeli sporları tek seferde bitiremeyiz tabii ki. Bunun karşıtı durum da söz konusu yani şu sıralar hiç yapılamayacak sporlar da var. Başlarken dediğim gibi biz sağlığımız için spor yapamasak ta izlemeyi sevdikleriniz var. Mesafeli olmak durumunda olsa bile spor hep var olsun hayatımızda yapsak ta izlesek te.

Resmi Spor Sitemiz;

http://www.gsb.gov.tr

 

 

+ There are no comments

Add yours