virüscovid-19

Hatırlarsanız ilk birkaç vaka sonrası önce okulları kapatmıştık. Sonra diğer toplanma yerleri AVM’ler. Bu hamle ile salgının kontrol edilebileceği ciddi bir zaman kazanmış erken hamle yapmayan ülkelerde olanları evimizden izlemiştik. Covid-19 gündem böylece başlamıştı.

İlginizi Çekebilir;

COVID-19 VİRÜSÜNÜN SEVMEDİĞİ FREKANS

Her Şey Para Mı

Aradan aylar geçti ve dünya ülkelerine bakınca ilk hamle yapan ülke olmak bir tarafa neredeyse covid-19 gündemden düştü. Sağlık bakanının attığı tweetler olmasa “yeni normal” dediğimiz yaşamın yenisi de kalmayacak. Trafik eski trafik, yollar eskisi kadar kalabalık. Herkes çok rahat, gündem yoğun. Oysa ünlü siyasi simalar bile covid-19 yüzünden ölmeye başladı. Kaybettiğimiz insan sayısı her gün artmaya devam ediyor. Korkarım ki yakında 3 haneli sayıları da duymaya başlayacağız.

sürü

Okullar Neden Açıldı

Hani yazımın başında zaman kazandıran hamle oldu demiştim, şimdi de vakalar inmeden şaka gibi okullar yüz yüze eğitime başladı ve bu hamle de ikinci sıçrama hamlesi oldu şimdi de meyvelerini topluyoruz. Geçen aylardaki ağır hasta sayı ortalamasını bu ayın daha ilk 4 gününde bulmuşuz. Üstelik tüm pozitif sayılarını da hasta kabul etmemize rağmen. Toplum olarak içten içe patlattık gitti covid-19’u. Gündem deprem ama şimdilerden sonra yapılacak tek şey her zaman olduğu gibi işimizi Allaha havale etmek. 

İlginizi çekebilir;

COVID-19’DAN DERS ALALIM

Gündem Sürü Bağışıklığı

Farkında değiliz ama devlet büyüklerimiz bu yöntemi bize uygun bulmuş olabilirler. Ne olacaksa bir an evvel olsun ölen ölür kalan sağlar bizimdir. Boşuna dememiş her evlenen 3 hatta 4, 5 çocuk yapsın diye. İnsan hayatının değeri o kadar ucuz ki bu ülkede gidenin yerini hemen doldurmak lazım. Hani Amerika’lılar paranın üstüne yazmış ya “In God We Trust” biz de şöyle yapalım; bir sürü kanun ve yönetmeliğimiz var hani en son kısmında da yürütme bölümü yazar tam onun altında şöyle yazalım olsun bitsin “Allahım sana geliyoruz”…

people
think

 

https://enabiz.gov.tr/

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir