covid-19maskeli hayat

Covid-19 virüsünün resmini pek çok yerde görmüşsünüzdür. Dikenli bir top gibi pek sempatik değil. Dünyamızın başına bela olduğundan beri bilim insanlarımız aşısını bulmak için yoğun çaba içerisindeler ve bazı ülkeler test aşamalarına bile geldiler. Ben bir virolog elbette değilim ve işlerini nasıl yapacaklarına dair sözümüz de olamaz ama değişik fikirlerin belki de işe yarayabilecek zihinlere yön gösterebilmesi adına dillendirmek istedim. Frekans üzerine düşündüm. 

temizlik
temizlik

Mutasyon

Genel olarak beklenen virüsün mutasyon geçirmesi ve zarar vermekten uzaklaşması… bu doğal bir süreç ve olur olmaz Allah bilir… ancak belli ki mutasyon geçirmeyi çok sevmesi yüzünden aşı bulunması da uzuyor ve üstelik aşı belli sayıdaki tiplerine karşı etkili olacağını düşünürsek aşıların da sürekli yenilenmesi filan gerekecek ki bu çok hızlı bir süreç olamayacaktır… kaldı ki tamamen yeni başka bir virüs bile çıkabilir önümüzdeki yıllarda… 

İlginizi çekebilir;

COVID-19 LOTO

 

Frekans Olabilir

bizim aşıdan ayrı olarak virüsün sevdiklerini ve sevmediklerini anlamamız işe yarayabilir. Öncelikle etkisiz hale getirecek ilaçlar arıyoruz. Sanırım laboratuvar ortamında virüs üzerinde testler yapılıyordur nasıl yok edebiliriz diye. Ama bu çaba karşısında virüs kendini savunmak için daha da savunmaya çekilip agresifliğini artırıyor olabilir mi? Peki ya şöyle yapsak. Virüsün sevdiği şeyleri deneyler yaparak bulsak. Şeker mi, acı mı, tuz mu, protein mi, yada ışık veya sese karşı tepkisi var mı.

Keşke zaafiyeti olan şey bir ses frekans olsa yada koku. Hani sadece köpeklerin duyduğu ve tepki verdiği bir sonic ses varya ona benzer bir şey. Bence virüse karşı çözüm arayan bilim insanlarımız bu tarz akla gelmeyebilecek denemeleri yapmaları iyi olur diye düşünüyorum. Kim bilir belki de yapıyorlardır. HAYDİ COVID-19 BU KADAR CAN YETMEZ Mİ?

Sağlık Bakanlığı Resmi Sitesi;

http://www.saglik.gov.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir