FUTBOL İZLEYİCİSİ NE YAPSIN ?

2 min read

Futbol İzlemeyi Seviyoruz

Spor müsabaka sezonları yavaş yavaş açılmaya başladı ve seyircisiz olarak oynanıyor. Düğün nişan ve buna benzer her türlü toplanmayı içeren faaliyetler de yasaklandı. Restoranlarda, cafelerde, marketlerde ve ulaşımda ekonomik sebepler öne sürülerek mesafeli ve tedbirli şekilde izin veriliyor. Ben ve bir çok insanın da görebildiği gibi başta ulaşım olmak üzere birçok yerde mesafe kuralları işlemiyor.
İlginizi çekebilir;

Futbolun son yıllardaki en büyük geliri tv yayın ihalesini alan firmanın yaptığı düzenli ödemeler. Her takımda farklı olmakla beraber sponsor gelirleri, logolu ürün satışları ve taraftarların kombine gelirleri en önemli artılar. Stadyum gelirleri seyircisiz maçlar sebebiyle çok kısıtlı ve herkes maça gidemeyeceğine göre ki pandemi öncesi de böyle idi, televizyondan izlemek en büyük opsiyon. Futbol izleyicisi ne yapacağını bilemiyor.

Televizyondan Kaçış Yok

Televizyondan izlemek tek yol olduğuna göre peki neden düzen bir türlü sağlanamıyor. Yayıncı kuruluş döviz artışını ileri sürüp kuru istediği noktada sabit tutmak istiyor. Bu indirim nedense iki kere kabul görmesine rağmen hala ödeme sıkıntıları devam ediyor. Elbette yayıncı kuruluşun abone sayılarını vs tahmin edecek durumda değilim ama kendimden örnek verecek olursam henüz hiç bir platformdan satın almadım. Sezonluk maç fiyatları bir çok insanın işsiz kaldığı, sosyal yardımlaşma ile  diken üstünde yaşanıyorken futbol maçı izlemek gerçekten lüks artık.

yayıncının kar etmeyi istemesi normaldir ama insan psikolojisini de strateji yapmayı da bilmelidir artık. Normal bir futbol izleyicisi her hafta takımının maçını izlemek ister. Evinde yoksa kahvede ya da bütçesine göre bir yer bulur, olmadı bilgisayaradan link bularak izlemeye çalışır. Oysa resmi izleyicisini kaçırmak yerine fiyatları en azından artırmayıp ve hatta mümkünse indirim yaparak daha fazla abone kazanılması gerekmez miydi. Hem bu yolla kalabalık ortamlara giren insan sayısı belli oranlarda azalır ve pandemi savaşına destek olunurdu. BEINSPORTS FİRMASI BU SENE KAR ETMEZ İSE BATAR MI?

 

+ There are no comments

Add yours