ŞANTİYE ŞEFLİĞİ HAKKINDA

2 min read

Ülkemizde malum Covid-19 sebebiyle ekonomik sıkıntılar yaşanıyor. Hali hazırda belki bazı sektörler hariç çoğu sektörde daralma var bir çok kişi işinden oldu. İnşaat sektörü ise hatırlarsınız salgının ilk günlerindeki faiz indirimi ile gündeme gelmişti. Bunu fırsat bilenler ev fiyatlarında artış bile yapmışlardı. Belli ki dünyanın ve ülkemizin bunu atlatması biraz sürecek. Sosyal medyada takılırken okuduğum bir fikri buradan destekleyerek paylaşmak istedim. Şöyle ki;

Mevzuattaki Durum

İmar mevzuatında yapı ruhsatlarındaki şantiye şefliği için bir sınırlama mevcut, bir şantiye şefi toplam 30.000 metrekareyi geçmemek kaydı ile en fazla 5 adet parselde şantiye şefliği yapabilir ancak tek parselde olmak kaydı ile  bir veya birden çok yapıların şantiye şefi olmasında toplam inşaat alanı sınırı yoktur. Bu durum hem kontrollük hem de SGK açısından sıkıntılı ve asıl önemlisi sadece imza karşılığı olarak yapılması sebebiyle ücretli de çok düşük. Üstelik daralma sebebiyle daha da düşebilir.

İlginizi Çekebilir;

YAPI RUHSATINDA BİLİNMESİ GEREKENLER

Sonuç Olarak

Tez zamanda bu 5 rakamının 1 e belki 2 ye düşürülmesi halinde işsiz olan mühendis arkadaşlar ücretlerin de yükselmesi ile kısmen de olsa iş bulmaya başlarlar. Bu sektördeki daralma en azından mühendisler için rahatlar. Belki bazı müteahhitler buna karşı gelebilir ama AKLIN YOLU BİR olsun diyor….

Olmazsa olmaz;

+ There are no comments

Add yours