NASA AY’A DAHA HIZLI GÖTÜRECEK

3 min read

NASA AYA SEYAHAT İÇİN DAHA UCUZ DAHA HIZLI BİR ROTA İÇİN PATENT ALDI

Uzay yolculuğu söz konusu olduğunda, küçük bir maliyet azaltma bile para ve kaynakların büyük bir kazanç anlamına gelebilir. Bunu göz önünde bulundurarak, NASA Ay’a daha hızlı ve daha ucuz almak için yeni bir yöntem patenti aldı ve bu yeni bir uzay aracı teknolojisi değil.

Yeni Rota

Uzay örgütü, Ay’a yeni bir yörünge keşfettiğini ve gelecekteki görevleri göksel komşumuza daha verimli bir şekilde ileteceğini ortaya çıkardı. NASA’nın yeni yöntemi küçük bir insansız uzay aracının Ay’a nispeten hızlı ve çok az yakıtla ulaşmasını sağlıyor. Haziran ayında NASA tarafından patentini alan  yöntem, insansız uzay aracının Ay’a sapan manevrası yapmak için Dünya’nın ve Ay’ın yerçekimini kullanmadan önce yüksek Dünya yörüngesine ulaşmak için iletişim uydularıyla bir yolculuğa çıkmasını görüyor.

İlginizi çekebilir;

ÖĞRENMENİN YAŞI YOK

Patent, manevrayı “bir uzay aracını jeosenkron transfer yörüngesinden ay yörüngesine aktarmak için kullanılan bir yöntem” olarak tanımlıyor.

Business Insider

Business Insider  raporları gibi, yeni yörünge kullanmak için ilk uzay aracı Dark Ages Polarimeter Pathfinder olacak (Dapper), Colorado Boulder Üniversitesi tarafından geliştirilen bir misyon ay uzak tarafında kaydetmek için yola çıkacak, ilk kez, Evrenin erken oluşumu sırasında yayılan düşük frekanslı radyo dalgaları.

İlk olarak Avukat Jeff Steck tarafından fark edilen yörünge ve patentin, 150 milyon dolarla uzay görevleri için nispeten düşük bir bütçede olduğu için Dapper misyonunun maliyetlerini mümkün olduğunca düşük tutma ihtiyacından ortaya çıktığı bildiriliyor.

rota
rota hesabı

Daha Ucuz

Colorado Boulder Üniversitesi’nde astrofizikçi ve Dapper misyonunun lideri olan Jack Burns Business Insider’a verdiği demeçte, “Aya giden bu gidişat, bu şeylerin çoğu zaman yaptığı gibi zorunluluktan ortaya çıktı.” dedi. “Fırlatma maliyetlerini düşük tutmamız ve aya ulaşmak için ucuz bir yol bulmamız gerekiyordu.”

Yeni yöntem Apollo 11 misyonu kadar hızlı gitmeyecek olsa da, sadece birkaç gün içinde Ay ulaştı, çok daha az roket yakıtı kullanan eşdeğer küçük misyonlar çok daha hızlı gidecek. NASA, Ay’a seyahatin yaklaşık iki buçuk ay süreceğini tahmin ederken, benzer büyüklükteki görevler genellikle altı ay kadar sürecek…

çeviri;

https://interestingengineering.com/nasa-patents-faster-cheaper-route-for-traveling-to-the-moon

Blogger;

https://www.blogger.com/blog/post/edit/7433655921091971017/6376590889630548231#

+ There are no comments

Add yours