AİLEMİZİN SPORU(!) VOLEYBOL

3 min read

Voleybolun ihtiyacı sadece bir top ve iki kişi. Türk halkının aslında ailecek en çok oynadığı spor desem yanlış olmaz. Düşünsenize piknikte, bahçede, okul bahçelerinde, deniz sahillerinde ve hatta denizin içinde bile oynuyoruz voleybol. Ancak gelin görün ki spor klüplerinin yaptığı federasyonu olan voleybolun takipçisi gerçekten bir amatör lig kadar. 

voleybol
voleybol

Pandemi Sonrası

Pandemi açısından diğer sporlara göre sosyal mesafesi daha iyi bile denebilir. Tek sıkıntı oyuncular her sayı sonrasında (sayı kazansalar da kaybetseler de) motivasyon için fazla ses çıkarmaları ve yüz yüze bir araya gelmeleri. Sadece yardımcı antrenörler ve çizgi hakemleri maske takıyorlar. Bu konuda salgın öncesi ile salgın sonrası arasında bir değişiklik olmaması çok ilginç.

Türkiyede Voleybol

Türk voleybol tarihini çok fazla bildiğimi söylemem ama yaşımın elverdiği kadar söyleyebildiğim kadarıyla, müessese takımları bayağı bir öndeler. Hem erkek hem de kadınlarda durum benzer seyrediyor. Sadece Fenerbahçe son zamanlarda tepe takımların arasında görünüyor. Diğer klüp takımlarının liglerde varlıkları ve yoklukları belli değil.

İlginizi Çekebilir;

BASKETBOL SEZONU BAŞLAMIŞKEN

Erkeklerde Halkbank, Arkas, Ziraat Bankası ve Fenerbahçe ligin üst klasman takımları. Galatasaray bu listeye giremiyor maalesef, çünkü üst seviye oyuncuları alacak kadar para hiç bir zaman olmuyor. Kendi altyapısından yetiştirebildiği oyuncular ile iyi bir takım yapabildiklerinde ise ancak 4. veya 5. olabiliyorlar. Bankaların ise zaten reklam gideri var bayağı bir bütçe ve istedikleri takımı kurabilirler.

Kadınlarda da Eczacıbaşı, Vakıfbank ve Fenerbahçe var. İlk iki takım bırakın kendi ligimizi bir ara avrupanın son 4 takımı arasına hep varlardı. Hala da öyleler aslında, kadın voleybolcular uluslararası arenada daha başarılılar. Galatasaray bundan 3 sene önce tarihlerinde ilk kez finale çıkmışlardı ve rakip FB idi. Ama gelin görün ki başından beri galip gelebilmeyi, tarihte bir ilk yapmayı değil sadece orada olmayı ve maç sonunda birlikte fotoğraf çektirmeyi planlamışlar. O maçta o takımın o kadar rahat oynamasını üzülerek izlemiştim. Bir daha o seviyeye gelebilmesini beklemiyorum Galatasaray kadın voleybol takımının.

İtalya’da 1 Numara

Muhtemelen bilmiyordunuz, evet evet voleybol İtalya’nın en sevilen en popüler sporu. Denk gelirseniz bir italyan ligi maçını izlemenizi öneririm. Hem saha zemininde hem de formalarda o kadar çok reklam var ki, buradan da tahmin edilebilir sponsorlar neden bu kadar hevesli diye. Türkiye’de bu ilginin %20 sine razıyım ben.

Resmi site; 

http://www.tvf.org.tr

voleybol
voleybol topu

 

 

+ There are no comments

Add yours