ÖĞRENMENİN YAŞI YOK

3 min read

Son zamanlarda aklıma takılan bir mesele var. Dünyanın başına bela olmuş bir salgının tam ortasındayız ne zaman biteceğini de bilemediğimiz bir süreci yaşıyorken etrafta bunun farkında olmayan ya da olsa bile umursamayan binlerce insan hiçbir şey olmuyormuş gibi yapmaya devam ediyor.

Sayılar ve Gerçekler

Sağlık Bakanlığının her gün ilan ettiği sayısal rakamlara bakan herkes 80 milyonda 1750 kişi arasına denk gelmenin hakikaten mucize olduğunu bilir ve zaten kaderci anlayışımız mükemmeldir hepimizin bildiği gibi. Oysa daha dün gece dünyanın en büyük ordusuna ve teknolojisine sahip Amerika bile o küçücük mikroptan koruyamadıklarını açıkladılar. Başkan Trump ve eşi pozitif ve Covid-19 tanısı ile hastaneye kaldırıldılar. 

Oysa bizim daha birkaç gün önce sağlık Bakanımızdan öğrendiğimiz yepyeni bilgilerimiz de olmuştu. Belli ki küçük ortak ta bunu bir süredir biliyormuş ta devlet menfaatleri gereği ağızlarını kapatmaları gerekirken bıdı bıdı konuşan ve pozitif vaka sayılarının doğru olmadığını iddia eden doktorlar birliğinin de diline dolamaya başlamışmış.

Daha Neler

Yalancının mumu yatsıya kadar yanar demiş atalarımız. Sadece bu konu da değil. Şimdiye kadar resmi olarak açıklanan birçok sayıların, istatistiklerin aslında gerçekte olanları nasıl da gizlemiş olduklarını apaçık ortaya koymaktadır. Yabancı para birimleri bir tarafa bırakalım hatta hiç görmeyelim 🙂 ülkedeki her şeyin fiyatının aslında birkaç yılda birkaç kez katlayan kalemlerini hepimiz biliyoruz. ama TÜİK nasıl bir hesap yapıyorsa enflasyonu her sene %10 ve civarında buluyor. Vallahi mucize. 

Nasıl Bir Hesap Bu

Salgının ilk başladığı zamanlarda açıklanan rakamlara göre testlerin %10 -12 civarı pozitif çıkıyordu ve bunların da yine belli bir yüzdesi entübe dediğimiz solunum sıkıntısı çekenlerdi. Yoğun bakımda olmak bunun biraz daha altında idi. Sonra bir doktorumuz ağzından kaçırdı, gerçek vaka sayısı 10 kat daha fazladır diye. gerçekler bazen öyle rahatsız eder ki. Çin bu virüsü ilk bulan ve açıklayan doktora neler yapmıştı. 

Okuyalım Öğrenelim

Bu yazıdan benim çıkarımım şu; bundan böyle resmi olarak açıklanan istatistik olur, veri olur, enflasyon olur, işsizlik olur bu ve bunun gibi rakamları Devlet Güvenlik Katsayısı ile çarpmayı unutmayın. Ama bilin ki bu hepimizin birliği ve beraberliği için. yoksa maazallah.  

+ There are no comments

Add yours