KADIN FUTBOL LİGİ

3 min read

Özellikle baştan şunu söylemeliyim ki kadın futbol tarihi sanıldığı gibi 3 sene önce başlamadı. 3 sene önce olan sadece şuydu hem Galatasaray hem de Fenerbahçe kadın futbol takımı kurmaya karar vermişlerdi. Turkcell Kadınlar Süper Ligi adı ile yeni bir statü oluşruruldu ve üçüncüsü bu sene oynandı. İlk sene iki grup şeklinde düzenlenip sonra eliminasyon ile ikinci sene ise  playoff sistemi ile oynanmış lig bu sene tek statüde ilk sırada bitirenin şampiyon olacağı bir statüye sahipti. Kısaca her sene ayrı bir şey denendi, ilk sene ALG, ikinci sene FOMGET, üçüncü sene ise GALATASARAY şampiyonluğa uzandı. Kadın futbol ligi artık daha çetin ve daha rekabetçi çünkü biz başladık.

GALATASARAY

2023-24 TÜRKİYE TURKCELL KADIN FUTBOL SÜPER LİGİ
2022-23 KADIN FUTBOL SÜPER LİGİ
2021- 22 KADIN FUTBOL SÜPER LİGİ

Kadınlar futbol ile sanılanın aksine tıpkı erkeklerin bölgesel oynadıkları gibi bölgesel liglerde başladılar ve üç büyük takımlardan çok önce kurulmuş kadın takımları var. Ancak ulusal düzeyde 2021-2022 sezonu ile başlanılmış oluyordu. Bakalım kadınlar futbolunda da gün gelecek şampiyonluk sayıları üzerine tartışmalar yaşanacak mı? Her nasıl başlamış olursa olsun süper lig statüsünde ilk şampiyonluğuna uzanan GALATASARAY KADIN FUTBOL TAKIMI’NI kutluyoruz. Önümüzdeki sene üç eleme geçilebilirse Şampiyonlar Ligine katılacak takım ama şunu söyleyelim ki Avrupa ile ülkemiz arasında çok ciddi bir seviye farkı var. Uluslararası üst seviye kadın futbolcular henüz ligimizde yok, maçları izlediğiniz zaman fizik, güç, teknik, oyun bilgisi, taktik ve beceri seviyemizin daha çok senelere ihtiyacı olduğunu göreceksiniz.

GALATASARAY

Kafamızda hep erkeklerin oynadığı bir spor olarak güce ve fiziğe dayandığını düşündüğümüz futbolu artık kandınlarda oynuyor. Uluslararası kadın futbol milli takımlarını izlediğimizde kendilerini geliştiren çok önemli oyuncular görüyoruz. İddia ediyorum onlardan bazılarnı alıp bizim erkek süper lig takımlarında oynatın hiç sırıtmadan oynayacak kadar kendilerini geliştirdiler. Bizim kadınlarımızıon bu seviyeye gelmeleri için biraz zamana ihtiyaç var ve gün gelecek uluslararası alanda adlarından bahsettirecekler. Mevcut imkanlar ve mevcut oyuncularımızla kazandığımız ilk şampiyonluğumuz tüm camiaya ve kadın futbolseverlere hadiye olsun.

WIKIPEDIA

+ There are no comments

Add yours