GALATASARAY 6-1 SİVASSPOR

3 min read

Galatasaray – Sivasspor maçının öncesinde geleneksel olarak her sene verilen GSYİAD yılın sporcusu ödülleri verildi ve oyuncular için yeni bir onurlandırma motivasyonu sağlanmış oldu. Galatasaray’ın genlerinde oyuncusuna aidiyet duygusu vermek ve taraftarında da buna sahip çıkmak olgusu her daim var. Bu ödüllerden birisi de kadın voleybol şubesinden İlkin Aydın’a verildi. Uzun bir süredir amatör branşlar bütçeler paralelinde oluşturulan takımlar ile şampiyonluk gücünde olmadan varlıklarını sürüdüyorlarken bu duruma üzülenlerden birisi de İlkin idi. Sözleşme uzatmamak seçeneği bile o sıralar konuşuldu ama takım oyunlarında tek başına Dünya yıldızı bile olsanız yetmeyebilir iken Galatasaraylı olmanın verdiği hissiyat ile kaptan olarak takımda kalmaya devam etti.  Tıpkı ödül alan Mertens gibi. O da bir sene oynamak için geldiği İstanbul’da bambaşka bir şey bulmuştu ve bu paradan daha değerli idi. İkinci senesini de oynuyor ve 3. sene hakkında devam edebilme imkanlarının peşinde.  Ama asıl aidiyetin özel ödül alan Muslera’ya ait olduğunu düşünüyorum. ben kaç senedir bizimle olduğunu sayamıyorum ve kulüp futbol tarihine tam olarak adını yazdıran dönemin efsanesini izliyoruz hepimiz ama farkında değiliz. Üstelik ilerlemiş yaşına rağmen Adanademirspor maçı gösterdi ki yeteneklerinin yaşı henüz ilerlememiş ve maç kazandırmaya kendi rekorlarını kırmaya devam ediyor. Bir ki sene önce takıma 3. ligden katılan Barış Alper Yılmaz da ödül alan bir diğer oyuncumuzdu ve gösterdiği gelişim ile hem kendisi hem de takımına ciddi kazanımlar sağlayabilecek seviyeye geldi. Bu ödül töreni bize şunu gösterdi ki Galatasaray bir his takımı olduğunu Florya’nın suyu esprisi ile birlikte umutların hiç bitmeyeceğini biliyoruz.

ADANADEMİR 0-3 GALATASARAY

Sadece futbolcu bazında da değil benzer şeyler yöneticiler bazında da yaşanıyor. Onu da başka bir yazımda tarif etmeye çalışacağım. Bu akşam karşımızda kendileri için zerre önemi olmayan ama sadece FB tarafına destek sağlamak amacıyla hareket eden ve motive olan bir takım olacak. Buyursun gelsinler, bizi spor oyun kuralları içerisinde yenmeye çalışsınlar bakalım neler olacak.

GALATASARAY 6-1 SİVASSPOR

Hakeme rağmen bu kadar atabildik. Yine penaltımız verilmedi, yine golümüz verilmedi, yine abuk subuk kararlar ve yine kötü bir yönetim. Ben bunu yazayım da tarihe bir not düşelim. Galatasaray’ı ve oyunun zevkini nasıl anlatacağımı bilemiyorum. Sabırla panik yapmadan oyunumuzu oynuyor 5 kişi savunma yapan takım nasıl açılırın dersini veriyor, çalışılmış akan oyun ve korner golleriyle mest ediyor bizi. Ben bu skorun ve bu keyfin üstüne tek şey söylerim. SEN ŞAMPİYOOON OLACAKASIIINN. SENİ SEVMEYEN ÖLSÜN ÖLSÜN…

GALATASARAY

logo

+ There are no comments

Add yours