GALATASARAY 4-1 PENDİKSPOR

5 min read

Galatasaray – Pendikspor maçı öncesinde oldukça sade bir törenle 5 önemli futbolcusu ile sözleşme tazeledi Galatasaray. Sadece sosyal medya üzerinden izleyebildiğimiz taraftarın da bulunmadığı ortalama 30-35 dakilalık tören ile gelecek senelerin iskeletini de korumuş olduk. Uzun yıllardır demeye bile gerek yok Muslera demek biz demek. Yabancı bir futbolcunun bu kadar uzun süre takımda kalabilmesi öyle söylendiği kadar kolay birşey değildir. Gönül bağı olmadan saedece para ile açıklanamaz bu durum, nitekim basın toplantısında yaşanan duygusal anlar bunun ispatıdır. Muslera galatasaray’da futbolu bırakmalıdır ve sanırım öyle de olacaktır. Burada benim tek çekincem şudur ki; yaş biraz daha ilerleyince refleksler doğal olarak azalacak ve biz istemediğimiz ama beklenen goller yiyeceğiz, böyle olunca taraftarlardan bazıları hoşnutsuz olacak ve işte biz bu süreci nasıl devam ettiereceğiz. Belli bir süre sonra yedek kalması daha mı faydalı olur bu geçiş sırasında hem o hemde biz yıpranmamalıyız. Abdülkerim Bardakçı yerli stoperler içerisinde sahip olunacak en değerli oyunculardan biri, bana göre tek eksiği hız, biraz hızını artırabilse çok değerli bir oyuncu olur. Onunla sözleşme uzatmış olmak defans hattının yarısını sağlama almış olmaktır. Kaan Ayhan açıkçası sadece milli takımda izlediğimiz kadarıyla tanıdığımız bir oyuncuydu ve ilk transferi açıklandığında nihayet ülkemize geldi ama çok hata yapar mı yavaş mı ve en önemlisi asıl mevkisi neresi gibi soruların aklımızda olmasıydı. Hemen kadroya giremedi ama girdiği zaman hiç de aksamadı, üstelik nereye koysan oraya uyum sağladı Kaan. Ben takımda oynadığı sürelere bakarak her takımda olması gereken sağlam ve iyi pasları ile futbolu gerçekten bilen bir oyuncu olduğunu düşünüyorum. Torreria bizim için Melo’nun yerini dolduran, tam olarak orta sahada savunmaya dönük nasıl oynanır herkese göstermiştir. Tek deazavantajı olan boyu ve hava toplarındaki kaybını bize pek yaşatmaması da oyunu aklı ile oynadığını gösteriyor. Kilit pas denemiyor ve son vuruşları da biraz şanssız, bu yönlerine katkı sağlarsa bu yaşına rağmen bize çok şey katmaya devam edecektir. Barış Alper Yılmaz tıpkı soyadı gibi oynuyor,  en büyük özelliği de bu ve çabukluğu. Adam geçme seçeneği sadece sola feyk atıp sağdan geçmek ama bunu iyi yapıyor engel olamıyorlar. Son vuruş kararında çoğu zaman yanlış karar verse de vuruşları kaleyi bulduğu sürece sorun yok. Bence kendini geliştirecek enerjisi de zamanı da var biz bekleriz, yeter ki o bu arzusu hiç kaybetmesin ve Galatasaray’da oynamaya devam etsin.

ALANYA 0-4 GALATASARAY

Pendikspor maçı adı ne olursa olsun her hafta oynadığımız diğer maçlar gibi şampiyonluk maçımız. Her maçı tek tek düşünüp buna göre ciddiyet ile oynadığımız sürece biz her takımı geçeriz. Okan hoca sezon başında yaşamadığı geniş kadroda forma adaleti sıkıntısını şimdilerde yaşamaya başladı ama futbolcular 3T kuralını ve takımdaşlığı unutmadığı sürece sorun olmayacak GALATASARAY koşmaya devam edecektir.

GALATASARAY 4-1 PENDİKSPOR

Bir önceki maçı ikinci yarıda çeviren ve güzel oynayan onbir ile sahaya çıktık. Bir süre maça giremedik ve top çoğunlukla Muslera ile oyun kurmak üzerine kurulu idi. Bunu biz bilerek mi yaptık yoksa Pendik mi buna sebep oldu bilmiyorum ama bu şekikde oynayınca zamanın çoğunu kendi defansımızda geçirir olduk. Oyun çok tempolu olmasa da İcardi ile başlayan ve Mertens’in akıl dolu dokunuşuyla asiste dönen top yine İcardi’nin şutu ile gol oldu. Maçın kildi bu şekilde açıldı ve duran bir topta Abdülkerim’in rahatlatan golü geldi. Durgun bir ilk yarı iki gol ile bitmişti. İkinci yarı pendik bize geldikçe biz çok rahat 7-8 i bulacak kadar pozisyon bulduk ama golleri de averajı da kaçırdık. Pendikspor’un gol bulduğu serbest vuruşu öncesi Muslera baraja ikinci kişiyi istedi ısrarla ancak sağ ayakla kullanılınca vazgeçti ama defans kurgusunda Tete boş alanda kalıp en solda oyuncu markesiz kaldı. İçimden oraya atmaz inşallah dedim ama malesef top oraya gitti. Bu arada aynı golü biz de attık ama nedenini çok iyi bildiğimiz şekilde bizimki sayılmadı ama bize atılan sayıldı. İşte hakemlerin sezon özeti budur. Bizim sezon özetimizi ise Mayıs ayında tüm kötülere inşallah gösterecek GALATASARAY

GALATASARAY

logo

+ There are no comments

Add yours