FENOMEN

3 min read

Fenomen kelimesi genellikle olağanüstü bir şey veya belirli bir konuda büyük ilgi çeken kişi veya olay anlamına gelir. Örneğin, bir internet fenomeni, popüler bir şarkıcı veya bir viral video olabilir. Burada viral, genellikle internet üzerinde hızla yayılan ve geniş bir kitleye ulaşan içerik veya olayları ifade eder. Bir video, bir görsel, bir haber veya bir trend viral olabilir. Viral içerikler genellikle sosyal medya platformlarında paylaşılır ve kısa sürede çok sayıda insan tarafından görülür ve paylaşılır.

Fenomen olmak bir meslek veya yetenek olarak düşünülemez ama toplumun veya sosyal medyanın ilgisini çekebilecek fikirler ve içerik üretebilmek için bir parça akıllı olmak gerektiği de açıktır. Bırakın bir kaç milyon takipçiyi sadece bin takipçi kazanmak bile o kadar zor ki, takdir etmek lazım. Bu arada şunu da söylemek gerekir takipçi sayısı takip edilenin doğru, dürüst, bilgili, iyi ve ahlâklı olduğunu göstermez. Çünkü bazı uygulama ya da bot vs yolu ile gerçek insan olmayan takipçi edinmek bir şekilde mümkün. O yüzden sadece takipçi sayısı ile fenomen olunmaz olmamalı zaten.

SOSYAL MEDYA

Öte yandan fenomen olmak için bir diğer önemli sebep sosyal medyanın bazılarından izlenme ve takipçi sayınıza göre para da kazanabiliyor olmanız. Belki de bu yüzden hem sayıları arttı hem de acayiplikleri. Bir şekilde takipçi kazanmak ve sürekli izlenebilmek için çılgın ve ilgi çekici şeyler yapıyorlardır. Etik açıdan bakarsak fenomen olmak doğru ya da yanlış olarak değerlendirilemez. Genellikle kişinin kontrolü dışında gelişen bir durum gibi olsa da bu fenomen olduktan sonraki değerlendirme olabilir. Asıl soru nasıl bu hale gelip fenomen olarak isimledirildikleri, nasıl trend oldular, nasıl bu kadar izlendiler ve nasıl böyle oldular.

Youtuber

Youtuber diye isimlendirilien insanların da bazıları fenomen olarak nitelenebilir. Hadi sayalım hangi sosyal medyada takipçi edinilir; tik tok, instagram, youtube, facebook, twitter, telegram, reddit ve bilmediğim başka uygulamalar. Youtube çok yakın bir zamanda özellikle de uygulayarak göstermek gereken durumlarda google arama motorunu bile geride bırakacak gibi duruyor. Özellikle tamirler ve montajlar gibi eğitim amaçlı  konuyu bilen gerçek uzmanları arayıp bulursanız çok faydalı olacağı kesin. Ayrıca bilişim dünyasında çok alternatifler içerisinden size tavsiyede bulunan hesapları ben de size tavsiye ederim. Burada en önemli nokta takip ettiğiniz kişilerin gerçekten takibe değer olup olmadıklarına emin olmanız.

GOOGLE

+ There are no comments

Add yours