GALATASARAY 2-0 BAŞAKŞEHİR

4 min read

Ara transfer sezonu dün gece nihayet bitti, gelenler gidenler bankalar borçlar derken Galatasaray – Başakşehir maçı gibi zor bir iç saha maçı ile sahne alıyoruz. Başlarken şunu söyleyeyim ki kupa maçının defans kurgusu ve oyunu çok kötü bir maç çıkardı. Bana göre takımın son maçlarında en çok sırıtan orta sahanın akıl koyup asist yapacak oyuncu eksikliği iken, sağ ve sol beklerimizi güzel paralar kazanarak değiştirdik. Yerine gelen oyuncular bakalım takıma nasıl bir katkı verecekler. Bu sefer takımlarında nispeten oynayan oyuncuları aldığımız için kondisyon eksikliği yaşamadan, taktik çalışma ile bir an evvel takıma katılırlar. Forvet yedeklerimizi de gönderip yerine bir tane Brezilyalı aldık. Onun fiziği ve stili iyi bir futbolcu gibi ama top kontrolünde biraz dağınık gibi geldi bana. Ama Halil’den her halükarda daha kötü olamaz. Bakambu transfer edilirken Icardi’nin bizim takım için ne anlama geldiğini araştırmamış olacak ki yeterli dakika alamayınca oynamak için gitmek durumunda kaldı. Bu akşam yine iç ihtimali olan bir maç izleriz ve kolay teslim olmazlar. Bu sezonun kilidi budur, Galatasaray’a karşı final maçı gibi oyna FB karşısında oyuncu dene, kadro değiş, taktik değiş, her şey serbest. Bakalım bu sezon nasıl gidecek nasıl bitecek. Nasıl biterse bitsin hakemler için de TFF için de sponsorluklar için de Anadolu takımları için de kara bir yıl olarak tarihteki yerini alacak. 

Galatasaray 2-0 Başakşehir

SAMSUNSPOR 0-2 GALATASARAY

Yeni transferlerimizden en çok sol bek Köhn’ün performansı merakla izlenecek çünkü gelen haberler sol bekte yeni bir Sacha Boey hikayesinin yazılabileceği yönünde. Bugün ilk onbir çıkar mı bilmiyorum ama iki kanat desteği hen defasnif hemde hucum yönünde iyi olursa bize karşı kapanan ve 5 kişi ile savunma yapan takımlara karşı baskı ve pozisyon çıkarabiliriz. Aksi durumda rakip takımın hedefi maçı 0-0 a kitleyip bulabilirse kontradan gol bulmak hedefleri tutabilir. Bir süre sonra Morinho’un Barcelona’nın prime zamanlarında 10 oyuncusunu kendi ceza sahasının önünde duvar gibi dizdiği maç gibi bizim maça da böyle çıkabilirler, Galatasaray – Başakşehir maçı belki de o maçtır.

GALATASARAY 2-0 BAŞAKŞEHİR

Maça yeni transfer sol bek ile çıkmayı tercih etmeyen Okan hocanın bir diğer tercihi de Zaha’nın yedek başlaması idi. Bunun bir diğer alt sebebi Kerem Aktürkoğlu’nu solda oynatıp daha verimli ve iyi bir maç çıkarmasını ummak olabilirdi. Ancak Kerem yine çok fazla top kaybı ve kontrolsüz hareket yapmaya devam etti. Ne zaman ki taraftarlar arasında homurdanmalar ve memnuniyetsizlikler oldu o zamandan bu tarafa daha iyiye daha eksiye gitti. Umarım bu durum bizim akıllı taraftarlarımız tarafından da gözlemlenmiştir. Maçın genel olarak zor geçeceği ilk 25 dakikada belli olmuştu ama Barış’ın ters tarafta birebirde yakaladığı ve attığı gol kilidi açtı ve maçı böyle kurtardık. Hakem demeyeceğim kişi yine tutarsız kararlarlar ile idare etti. Daha zorlu maçlar gelecek ama görünen o ki genel olarak takım motivasyonu sanki yükseliyor gibi geldi bana. Bundan sonraki maçlarda yolumuz açık olsun ŞANLI GALATASARAY. Maç sonu Galatasaray 2-0 Başakşehir.

GALATASARAY

+ There are no comments

Add yours