GALATASARAY 2-1 GAZİANTEP

3 min read

Artık Türkiye’nin gözüne soka soka futbolun FB için normali haline getirdiler, neler mi; Hakem itmek, kalkmak, fırçalamak, en az iki üç tane sarı kartlık faul yapmak, rakibin oyunu, teknik direktörünün sadece bu maçlık yaptığı saçmalıklar, oyuncu tercihleri, komik penaltılar vs vs… Tıpkı ülke olarak nasıl zorlu bir süreçten geçiyor isek, futbol da en az onun kadar kötü günler geçiriyor. Sadece oynanan şehirlere göre kara, kapkara filan demeye gerek yok futbolun tamamı başta en dipte hakemler olmak üzere bir bataklığın içinde zaten. Bu seneki düzen önümüzdeki bir iki sene daha devam ederse ortada sadece 2 tane takımı olan İspanya ligi gibi bir şey olacağız. İki takım kafaya oynar diğer takımlar birini seçer ve kendi aralarında üçüncülük için kapışırlar.

Galatasaray tıpkı Sacha BOEY gibi ona yakın olmasa da 20m civarı üç oyuncu daha satabilirse projelere bile gerek kalmadan borcunu neredeyse bitirmiş olacak. İyi kurulan bir kadro içerisinde parlayan bir kaç oyuncu ile Avrupa vitrininde olmak bunun için en güzel ortam. Nelsson, buna en yakın, Barış böyle devam ederse 10m yapar, Kerem de istikrarı yakalarsa onun da 15m bulması zor değil. Burada önemli olan Avrupa’da olabilmek, mümkün ise öncelikle Şampiyonlar Ligi olmadı Avrupa Ligi.

Galatasaray – Gaziantep maçı tıpkı diğer maçlarda olduğu gibi zorlu geçecek. Bunun her seferinde açıklıyorum ki unutulmasın çünkü bu takımlar tüm sezon boyunca sadece bize karşı full motivasyon ile çıkıyorlar. Kulüp başkanları mı, teknik direktörleri mi bunu yaptırıyor bilmiyorum. Neyse ki şimdiye kadar hakkımızın gereği neyse onun karşılığı puanları aldık. Fahiş bir hakem hatası ya da rakip oyuncu hatası bize karşı olmuyor çok şükür. Yoksa anlat derdini bu zift medyasına. Bir de FB tarafının özellikle at gözlüğü ile Galatasaray maçlarından çıkarımlar yapmaları da bir taktik üzerine yapılıyor. Amaç suyu sürekli bulanık tutmak ki hiçbir şey açıkça görünmesin.

GALATASARAY 3-1 İSTANBULSPOR

Maçın hangi onbir ile başlamasında sorun yok çünkü hoca da bazı oyuncularına son şanslarını veriyor. Joker iki oyuncunun yeri de belli zaten. Icardi de daha çok süre alacak, geriye kaldı orta sahanın üretkenliği ve yaratıcılığı. Zaten öyle hemen maçı koparıp rahat bir maç yapamıyoruz. En iyisi bizim için en hayırlısı olsun.

GALATASARAY 2-1 GAZİANTEP

Son zamanlardaki tüm maçlarımız böyle geçiyor ve büyük bir heyecana kapılıyoruz. Bu sıkıcı ve kötü bir maçtan daha iyidir tamam ama bunu ciddi ciddi sıkıntı yapıp kalp krizi geçirebilecek taraftarlar da unutulmamalı. Bir maçta en fazla kaç tane direkten dönen top olabilir bunun bir istatistiği var mıdır merak ediyorum. Bütün bunlara rağmen son dakikaya kadar yılmadan, yıkılmadan savaşan ve üç puanı alan takım alkışlanır.

GALATASARAY

+ There are no comments

Add yours