LİMONATA

3 min read

Limonata, limon suyu, şeker ve sudan yapılan bir içecektir. Limonata dünyanın hemen hemen her ülkesinde yapılır ve içilir. Hâlâ geçmişten gelen lezzet, günümüzde de ferahlık vermeye devam ediyor. Klasik tarifi değişse de doğal ve sağlıklı şekilde serinlemek isteyenler limonatadan vazgeçemiyor. İçerdiği C vitamini ile diğer gazlı ve asitli içeceklerle karşılaştırılamayacak kadar besin değeri yüksek bir içecek. Limonata, bağışıklık sistemini güçlendirmek, sindirimi kolaylaştırmak, enfeksiyonlara karşı korumak, cilt sağlığını iyileştirmek ve vücudu detoksifiye etmek gibi faydalar da sağlayabilir.

Limonata Tarifi

– 10 adet limonu bol suda yıkayın ve kabuklarını rendenin kalın tarafıyla rendeleyin. Beyaz kısımlarını almamaya dikkat edin.
– 2 su bardağı toz şekeri (şeker miktarını tat zevkinize göre artırabilir veya azaltabilirsiniz) bir kaseye alın ve rendelenmiş limon kabuklarını ekleyin. Şeker eriyip limon kabukları özleşene kadar yoğurun.
– 4 adet limonun suyunu sıkın ve karışıma ilave edin. Kalan limonları küçük parçalar halinde dilimleyin ve karışıma ekleyin. 1/2 demet nane yaprağını da ilave edin.
– Karışımı bir süzgeçten geçirerek bir sürahiye alın. 5 su bardağı içme suyu ekleyin ve iyice karıştırın. Buzdolabında soğutun.
– Servis yapmadan önce 2 su bardağı buz ilave edin ve afiyetle için.

ENERJİ İÇECEĞİ

Görüldüğü gibi mesele sadece limon ve su değilmiş. Kabukları ile beraber topyekûn bir limon durumu söz konusu. Her ne kadar fabrikasyon limonata konsantresi olarak tüketicilere sunuluyor olsa da içerisinde katkı olmayan her şeyi ile evde yapılmış olanının tadı ve içeriği daha doğrudur.

Limon pek çok kimse için tüketilmesi zor bir ürün gibi görünse de c vitamini ve doğal asit sebebiyle savunma sistemimize destek olduğu gibi bir bardak suya katılan limonun içilmesi tansiyon ile ilgili sorunlarınızı dengeleme özelliğine sahip. Özellikle kış aylarında tıpkı bir mandalina gibi tüketmek gerekir. Dedim ya ekşiliği yüzünden pek çok insan belki de şeker ve su ilavesi ile tüketebilmek için limonata içeceğini keşfetmiş olabilirler.

RAKI

İçerisinde limon var velLimon, turunçgiller ailesinden, sarı renkli, ekşi tadı olan bir meyve olup C vitamini, lif, antioksidan ve mineraller açısından zengin bir besindir. Limonun sağlığa pek çok faydası vardır. Bağışıklık sistemini güçlendirir, sindirimi kolaylaştırır, cilt sağlığını korur, böbrek taşı ve kansızlık riskini azaltır bu yüzden ben şahsen özellikle tüm çorbalarda, ayrıca yemeklere, içeceklere, salatalara, sos ve turşu yapımında lezzet katmak için de kullanıyoruz.

GOOGLE

+ There are no comments

Add yours