TRABZON 1-5 GALATASARAY

4 min read

Mevcut gelinen noktada Süper Ligde hangi takımla hangi sahada karşılaşırsak karşılaşalım öncelikle kendi oyunumuzun üzerine koymayı, yakaladığımız gol pozisyonlarını skora cevirmeyi ve en iyi onbir oyuncuyu sahaya sürmeyi başarmalıyız. Trabzon – Galatasaray maçı da bunlardan sadece birisi. Şunu gayet iyi biliyoruz ki bir kaç takım hariç neredyse bütün takımlar F.bahçenin şampiyon olmasını istiyor. Bunu çıkardıkları kadrolar ve oyun kurgularının yanı sıra teknik direktörlerinin veya yöneticilerin açıklamalarıyla hatta sosyal medya paylaşımlarıyla açık açık gösteriyorlar, hiç çekinmiyorlar etik metik, adamlık, dürüstlük her şey rafa kalkmış durumda. İşin en garip tarafı federasyonun da tarafını belli etmesi ve gerekçe de ortamın rahatlayacağı tezi. Bu düşünce doğru ise asıl facia kaosu yapan tarafın kim olduğunu da bu söylemle itiraf etmiş olmaları ama şımarık çocuklara bir şey yapmayan aile reisi gibi davranmaları. Ortada bir tiyatro olduğunu söylüyorduk ama kimse inanmıyordu.

cimbom
GALATASARAY

GALATASARAY 4-1 ÜMRANİYE

Trabzon – Galatasaray maçında karşı tarafın sakatlık, Afrika Kupası ve transferler sebebiyle eksik oyuncuları olduğu gibi Galatasaray tarafının da bir kaç oyuncusu sahada olamayacak. Bir kaç haftadır sahda olan oyuncuları bile neredeyse sahada yok gibi olan bir Galatasaray var. Bir kere Ndombele tamamen yanlış transfer, Tete de hemen hemen ortada yok, biraz Zaha ve çok az da Ziyech. Bu şartlar altında geçen seneki oyunun üzerine koymak bir yana aynı seviyesini bile yakalamadık. Tek şansımız şu ki devre arası transferleri çok nokta ve çok isabet edecek ya da Kerem Demirbay misali birden oyununu yükseltecek veya Boey gibi ama kısa sürede küllerinden doğacak oyuncular çıkmalı. Bütün bunların ve yadsınamayacak kadar etkili hakemlere rağmen şampiyonluğa ortak olmamız ciddi bir başarı öyküsü. Bugün akşam uzun zamandır 0-0 veya 1-0 oynadığımız maçlar gibi olmamasını bol gol olsun onlar kaç tane atarsa atsın finalde onlardan bir fazlasını biz atarak bu maçı almamızı diliyorum. Biz bu riskleri almaz isek tıpkı Sivas maçında olduğu gibi top yuvarlak olup gelir gol olur.

TRABZON 1 – 5 GALATASARAY

Maç öncesi bol gol dileğim gerçekleşti. Ben skordan çok oyunumuzun ve oyuncuların hırslarının yükselmesinden daha çok mutlu oldum. Şimdiye kada sırf yedek santfor diye halil ile başlayan Okan hoca nihayet başka bir deneme yaptı ve mükemmel bir sonuç aldı. Göreceli olarak oldukça zor geçmesi beklenen Trabzon deplasmanı Galatasarayın uzun süredir bu kadar gol attığı bir maça sahne oldu. Psikolojik üstünlük belki bir tık sallanmıştı bazılarına göre ama bu akşamki maçın oyunu ve sonucu birilerinin psikolojisini hakikaten bozacaktır. Oyuncu değişikleri olduğunda Barış Alper Kaan’ın yerine geçti ve kısa süre bocaladı ve gol de bu aralarda geldi zaten. Elimizde iki tane orjinal sol ayaklı sol bek varken oraya sağ ayaklı ve sol olmayan oyuncuları koymak da en çok o oyunculara koymalı ama değişen bir şey olmuyor galiba. Angelinho’nun satın alma opsiyonu maç sayısına endeksli zorunlu olmasa belki de takıma uyum sağlayabilecekti. Nasıl ki Boey hiç beklenmedik bir şekilde kendini toparlayıp piyasa bile yapmışsa onun da bu şansı olabilseydi keşke. Zaha’ya gelince ben onun şutlarında hala bir İngiltere Premier Lig oyuncu vuruşunu görmüyorum ama Türkiye ligine nispeten idare ediyor. Takım iyi oynayıp kazandıkça tüm oyuncuların performansları da pozitif yönde yükselecektir. Bu maç bizim sıçrama maçımız olacak inşallah ve şanlı yürüyüşümüze devam edeceğiz ŞANLI GALATASARAY

GALATASARAY

+ There are no comments

Add yours