GALATASARAY 4-1 ÜMRANİYE

4 min read

Türkiye Kupası maçı Galatasaray – Ümraniye maçında Okan hocadan oldukça rotasyon yapılmış bir kadro bekliyoruz. Bu değişimin ilk adayı Eyüp Aydın, kaleye Günay, Baran da forvete. Bu değişim rakibi küçümsediğimizden değil ama bu oyuncuların kendilerini gösterebilmeleri için en uygun maç, hem riski lige göre daha az hem de maç evimizde. Hafta içi olması sebebiyle tüm stadın dolması pek beklenmiyor ama maç açık kanaldan yayınlanacağı için tüm taraftarların gözü bu genç oyuncularda olacak. Bir diğer dikkat edilecek husus da maçın yeni hakemi olacak.  Muhtemelen onun için de kariyerinin en önemli maçı olacak bu yüzden hangi tarafa olursa olsun hata yapmak istemeyecektir ama bu söylediğim normal şartlarda olması gereken. Ama bir kurban da seçmiş olabilirler, bunu bu hakemin yarın ki performansına göre hemen anlarız zaten.

GALATASARAY 2-1 KAYSERİ

Hakemlerin özellikle Galatasaray ve Fenerbahçe maçlarında, birinin lehine diğernin aleyhine yaptıkları hatalar kantarın topuzunu o kadar kaçırdı ki son yapılan basın toplantısında Galatasaray tarafının pek de sert olmayan öylesine açıklamaları hem camiadan hem de taraftardan büyük tepki alınca bu sefer de gecenin bir saatine saklanmış ama daha sert bir sosyal medya açıklaması yayınlandı. Bu durum açıkçası derin bir şüphe yaratmıyor değil. Biz taraftarlar hemen her şeyi bilebilecek ve hamleleri anlayabilecek kaynaklarımız yok. Ama hemen hepimiz gördüğü bir şey var ki o da futbolun araç olarak kullanıldığı kaos giderek büyüyor ve bu aynı zamanda tüm futbolu ekonomisi ile batırmaya kararlı. 20 takımın sadece bir tanesi başarılı oluyor diğerleri başarısız sayılıyorsa ve her sene bütçe açık veriyorsa bu ortamın sürdürürlebilir olmadığını en fazla iki senede sokaktaki her esnaf bile çözebilir. Bu kaosu yaratanlar ve neden yaptıkları da aşağı yukarı bellidir ve sanırım ki devlette bunun farkında, belki de bu yüzden kimsenin canının yanmayacağı bir orta yolu bulmaya çalışıyor olabilirler. Bu yazdıklarım ortada dönen haberler açıklamalar ve duyumlardan yapılan bir tahminden öteye gitmez. Ancak böyle bir durum varsa bundan sonra oynanacak hiç bir futbol maçı masum olamaz. Böyle bir durumdan çıkışın yolu temiz eller operasyonu yapmaktır, eli kirli olan en tepen en aşağıya kada kim varsa futboldan ebediyyen uzaklaştırmaktır. Biz öyle bir ülke haline geldik ki neyin doğru neyin yanlış olduğunun tespitini bile yapacak algılarımızı bile yok ettiler. Umarım Galatasaray bu kirli düzenin içerisinde kendini koruyabilmiş kuluplerden biri olur.

Galatasaray 4-1 Ümraniye

Maç 4-1 bitti. Bu maç şunu gösterdi ki Kazımcan Karataş ve Halil Dervişoğlu bırakın ilk onbir oynamayı Galatasarayın antremanı için bile çok kötüler. Başka takımlarda kendilerini bu satten sonra geliştirebilirler mi bilemem ama eğer mümkünse futbola sıfırdan başlasınlar. Zaha ve Tete yanına Ndombele ile beraber performasn veremeyen diğer oyuncular. Onların kısmen geçmişlerini biliyoruz da o yüzden iyi değiller diyebiliyoruz. Bizim ikinci yarıda bu oyuncularla ittire ittire gidebilme şansımız maalesef yok. Okan hocada sihirli değnek varsa onu bilemem. Umarım yapılacak bir iki transfer takviyesi çok iyi katkı verir de açığı kapatırız.

GALATASARAY

+ There are no comments

Add yours