TÜRK ASTRONOT

3 min read

Hemen söyleyeyim Türk Astronot Alper Gezeravcı’nın AX-3 görevinden bağımsız artık bambaşka bir misyonu var. İstese de istemese de bir Türk ve kuvvetle muhtemel bir Müslüman olarak Dünya’nın yuvarlak olduğuna şahit olduğundan, mensubu olduğu dinin sayısını bilemediğimiz bir çok meczubuna bunu yemin billah anlatması ve kendi gözleri ile gördüğünü söylemesi şart olmuştur. İnsanlık için küçük ama bazı insanlar için büyük bir şans yakalanmıştır.

Gerçi bu bize biraz pahalıya mal olmuş olsa da bunun getirisi ileride bu masrafa değmiş olacaktır. Hani adamın biri tuvalete bir lirasını düşürmüş paranın para olduğu zamanda, uğraşmış uğramış çıkarmamış. Sonra bir liraya bir usta ile anlaşıp o parayı düştüğü yerden çıkarmış. Sormuşlar bir lira için neden bir lira daha ödeme yaptın deyince; çıkarmasam benim aklım orada kalırdı demiş. Bu örnek misali Dünya’nın düz olmadığını yüzyıllardır anlayamayan akılları kim bilir nerede kalmış insanlar için artık Türk Astronot Alper Gezeravcı var.

Çok Para

Teknolojinin her alanda olduğu gibi uzay seyahatlerinde de kendini geliştirmesi sonucu belkide yakın bir zamanda astronot bile olmadan sadece bir miktar para ile dünyanın üzerine bir tur atıp gelebileceğiz. Alper Gezeravcı’nın dünkü seyahati için 55 milyon dolar gibi bir rakam kulisi var ama bunun biraz daha makul seviyelere inmesini hepimiz bekliyoruz!

Elon Musk’ın da dediği gibi gelecek geçmişten daha iyi olacak ve kendimizi yıldızların arasında bulmak gibi bir heyecandan daha ötesi yok.

SPACE X

Alper bey ekibi ile birlikte planladıkları rota içersinde bir takım deney ve denemeler yapacaklardır, bilmiyorum uzay aracında cep telefonu yasağı var mıdır ama bol bol selfie çekip orada olduğunu kanıtlamak durumunda. Kendisine bu özel görevinde başarılar ve sağ salim Dünya yüzeyine dönmelerini dilerim.

Bundan sonra neden kendi uzay aracımızı yapmıyoruz ki diye söylenenler olacaktır. Hiç üzülmesinler hükümetimiz nasıl ki TOGG isimli bir yerli araç yaptı ise bundan daha ekzantirik bir isim bularak milli uzay aracımızı da yapmayı başaracaktır. Ama o sene bu sene değil maalesef çünkü bu sene EMEKLİ YILI olarak ilan edildi.

DÜNYA’NIN SONU

+ There are no comments

Add yours