GALATASARAY 1 – 0 KARAGÜMRÜK

4 min read

Futbola atılan yumruktan sonra bir haftası ertelenen ama hiçbir şeyin değişmeyeceğini bildiğimiz Süper Ligin yeni haftasında Galatasaray – Karagümrük maçı var bu akşam. Avrupa macerasına UEFA Avrupa ligi ile devam edeceğiz ama bir taraftan da kendi ligimizde yolumuza devam etmek durumundayız. Bazı oyuncular sarı kart sınırında olduğu için muhtemelen bir sonraki kritik maça saklayacak Okan Hoca. Bu ligin nasıl bir tezgah üzerine yürüdüğünü yumruk yemiş hakeme ziyarete giden ekipten bir başkanın ertesi günü hakeme yumruk atmakla hemen hemen aynı seviyede bir kararla kendi takımını maçtan çektiğine şahit olduk. Ben o maçı izlemedim ama maçın hakeminin verdiği kararın da çok bariz bir hata değil hatta faul bile olmadığı yönünde genel bir kanaat vardı. Bu hadise de şu dikkat çekiciydi; faul olmayan pozisyonda  kendini yere atan ve faul yapıldığı hissi ile herkesi olduğu gibi başkanını da kandıran futbolcunun oyun esnasında bu durumu kendi takımına ve başkanına izah etmiş midir bilmiyorum. Tabi ki esas mesele hakem kararları ise ve altında başka bir bit yeniği yoksa. Futbolun ruhu fair play ve fair play de oyuncuların ellerindedir. Fair play kaybedilmese VAR sistemine filan da ihtiyaç olmazdı. Ofsayt gibi acayip bir oyun kuralı sebebiyle buna ilişkin bir çözüm ve çizgi teknolojisi dışında başka birşey de gerekmezdi.

KOPENHAG 1 – 0 GALATASARAY

Ama ne kadar tedbir alırsanız alın oyunu sahadan alıp, saha dışında oynamaya kalkarsanız ne fair play ne de futbol kalır. Bir kere profesyonel futbolcular oynadıkları takımın aynı zamanda taraftarı iseler yurt içinde başka bir takımda oynamamalılar hatta yurt dışında bir takıma bile gitse olası bir eşleşmede tuttuğu takıma karşı oynamayacak diye sözleşmesine bir madde bile koymalıdır. Taraftar olan kişi ya da oyuncu takımına karşı oynayamaz, takımına karşı karar veremez ve objektif olamaz. Taraftar olan her kimse ki başkanların da teknik direktörlerinde taraftar olduklarını biliyoruz görüyoruz. İster gönül bağı ister ticari bağ ya da bilemediğimiz başka bir sebep ile rakibin arasında kalmamalısın. Bunu engellemek için etik kurul diye bir kurul var ve siz hiç bu kurulun çalıştığını kararlar aldığını duyuyor musunuz? Bütün bunların bir düzene sokulduğu futbolun yanlızca saha oynandığı uluslararası bir Fair Play sözleşmesi yapılarak rakiplerin olası tüm etkileşimlerinin önüne geçilmeli ve yeni bir düzen oluşturulmalı. Bu böyle gitmez.

Galatasaray 1 – 0 Karagümrük

Bizim oynadığımız maç dakikalarının ne kadarı 0-0 ve 1-0 bunu bir toplasak görürüz ki biz neredeyse ya 0-0 ya da 1-0 oynuyoruz ki bana göre bu iki skorun oyunun stresi anlamında hiç farkı yok. Bu böyle gitmemeli son asist ve pas kalitesi o kadar özensiz di ki neredeyse 2 puana mal olacaktı. neyse ki Serdar Dursun ayağını uzatıp bizi kurtardı. bence o kafa topu doğrudan kaleye gidiyordu. Günay iki kritik top çıkardı ki birisi üzerine gelen toptu. Derbi için sıradan bir maç olsa bu oyun ve İcardinin durumu hiç ışık vermiyor derdim ama haftalrdır düşen oyun kaltesi bu maç ile dip yaptı. Okan hoca yine hucumlarla savunma yapma çılgınlığı yaptı yine bir şey olmadı ama nereye kadar böyle gidecek diye sormak lazım ama umarım ki devre arasında bu bölgeye transfer yapılır da herkes bölgesini bulur. Ben özellikle kendi sahamızda geriye yaslanmayı ve 0-0 gibi bir skorla kelle koltukta maç izlemekten sıkıldım. Bize penaltı vermemek için ayağa basmanın nasıl bir açıklaması olabilir hakikaten merak ediyorum. Bu akşam herkesin aklı fikri derbi maça odaklı olduğundan olsa gerek ki bu maça giremedik diyelim. Derbi öncesi herkes aklını başına alsın ve tadımız kaçmasın. Sen GALATASARAY’SIN.

GALATASARAY

+ There are no comments

Add yours