PENDİK 0 – 2 GALATASARAY

4 min read

Galatasaray hem hava şartları hem de Şampiyonlar Ligi zorluklarıyla dolu bir maçtan sonra Pendik ilçesine Süper Lig maçı yapmak için gidiyor. Pendik mahalle stadı desem kimse alınmaz herhalde. Yalnız koskoca İstanbul’da büyük takımlarla maç yapmak için en azından 30 bin seyirci kapasitesli bir ortak stadyumun olmaması büyük bir eksik. Ne yaparsak yapalım hem nufüs hem de ekonomik olarak küçük bir ülke büyüklüğündeki  İstanbul sadece üç takımdan ibaret değil elbette. Bu yüzden pek çok Anadolu takımından daha fazla bütçesi ve taraftarı olan istanbul takımları bir şekilde en üst lige kadar çıkabiliyorlar. Son iki sene bu oran zirve yaptı ve neredeyse Süper Ligdeki takımların yarısı istanbuldan oluştu. Her bir takım için ellibin kapasiteli seyircili stad yapmak da kullanılabilir ve gerçekçi olmasa gerek. Ama şu yapılabilir di; mesela bu akşamki Pendik-Galatasaray maçını ya FB ya BJK ya da Olimpiyat standında oynayıp tüm gelirler de haliyle ev sahibi takımda olacağından daha fazla seyirci ile daha fazla para kazanılabilirdi. Diğer yandan daha küçük sahlarda rakip takımı baskı altına almak ve psikolojik üstünlük de bazen paradan daha önemli olabilir. Büyük takımı yenmek ve haftanın popüler takımı olmak daha cazip te olabilir. Son zamanlarda bazı takımların rakiplere göre kadro çıkarmaları deneme yapmaları gibi sözde uygun ama etik olmayan tavırları aslında hangi takımın büyük olduğunu da gösteriyor. 

GALATASARAY 3-3 MANCHESTER UNITED

Hangi takım olursa olsun fark etmez aynı ligde oynayan takımların sahipleri diğer başka bir takım ile en ufak ticari veya başka türlü bir ilişki içerisinde olmamaları esas olmalıdır. Nasıl ki büyük takımların alt liglerde oynayan ikinci takımlarının şampiyon olsalar bile aynı lige çıkmasına izin verilmiyorsa isim filan ayırt etmeden yönetici bazında bağı olanları da bu şekilde kabul etmemek gerekiyor. İşin federasyon boyutu bu anlamda zaten sıkıntılı orada ipin ucu öyle bir kaçmış durumda ki bu başka bir yazı konusu olur.

Hatayspor – Galatasaray

Bu akşam Pendik maçına nasıl bir onbir ile çıkarız emin değilim ama stoperde Nelsson bu maçta da oynamaz ise ciddi olarak gün saydığına emin olacağım. Yine 3T kuralı yüzünden Kerem Demirbay veya Eyüp Aydın ikilisinden birinin de oynaması gerekmeli, onlara daha fazla şans verilmeli. Yurt dışındaki büyük takımlar bu konuda o kadar emin ve kararlılar ki 16 17 yaşlarındaki oyuncuları sık sık shaya sürüyor sürekli oynatıyorlar. Avrupa maçlarından sonra lige konsantre olmak kolay olmuyor ve takım oyununda düşüş yaşıyoruz. Bakalım bu maç böyle mi olacak hep birlikte göreceğiz.

Maçtan Sonra

Avrupa maçı sonrası yine olmadı yine oyun yok ama yine de puan kaybı yaşamadık. Maça ter atmak için çıkmış gibiydik, sürekli pas pas pas ama ortada pozisyon yok, şut yok, istek yok. Sonuç Pendik 0-2 Galatasaray. Antremanda bile daha fazla efor sarfediyorlardır. Biz böyle oynadık tamam da Pendik bundan faydalandı mı yok. Sadece hızlı tek forvet ile kontra yakalayalım demişler, zaman zaman da buldular ve orta sahayı hızlı geçtiler ama devamı yoktu. Sahanın da antreman sahası gibi olması da havayı kaçırdı doğru ama takımın bu kadar yatarak oynadığı ve kazandığı bir maç herhalde bir kaç tanedir, onlardan birine de bu gece şahit olduk. Yazacak pek fazla bir şey de yok bu hafta da böyle geçti. Son bir not Icardi’nin formsuzluğu üzerine koyarak devam etmesi bizim hayrımıza olmayacak. Bu takımın bir şekilde uyanması ve lige ağırlık vermesi gerekiyor. Tek rakibimizin durumu ortada onlar inişe geçmiş iken bu primi iyi kullanmalıyız. Maçın sonunda Pendik 0-2 Galatasaray ama bu yeterli değil. Haydi CİMBOM haydi CİMBOM haydii.

GALATASARAY

+ There are no comments

Add yours