GALATASARAY 2 – 1 BEŞİKTAŞ

4 min read

Millî aradan sonra ligimize dönmek harika. Üstelik teknik direktör değişikliği ile Hırvatistan deplasmanından inanılmaz bir galibiyet ile dönerek beklentinin üzerinde sonuç alan keyifli bir süreç sonunda. Bu akşam oynanacak küçük İstanbul derbisinde -en büyük derbinin hangisi olduğu bellidir o yüzden küçük dedim- Avrupa’nın en büyük liginin en köklü efsane takımını kendi evinde yenerek yeni bir tarih yazan Galatasaray ile küçük hesaplar peşinde koşmaktan dağılma noktasına gelmiş Bjk karşılaşacak. Kim ne derse desin herkes layık olduğu şekilde yönetiliyor. Çünkü yönetenler oraya seçim ile geliyorlar ve seçenler de bundan sorumludurlar. Dursun Özbek Galatasaray’a ikinci kez seçildiğinde ben çok da sevinmemiştim çünkü bir önceki başkanlığı sadece para yatır para çek üzerine kurulu idi. Oysa bu sefer yönetime aldığı Erden Timur’un bu kadar özel ve kendine has çıkacağını kimse tahmin etmemişti.

ANTALYASPOR 0 – 2 GALATASARAY

Erden Timur demişken bahsetmeden geçemeyeceğim, -hatta üzerine koca bir yazı gerek- bir iki gün önce çıktığı canlı yayında futbolun kirli ilişkilerini delilleri ile birlikte açıklaması futbol gündeminde infial yaratacak iken, üç maymunu oynayıp ne yapacaklarını bilemeyen, yöneticiler, medya ve TFF’yi hayretle izliyoruz. Ben şunu da beklerim bu kirli düzenin aktörlerinden; tıpkı 18 takımın çıkıp hakemler hakkında onlarda insan dedikleri gibi Galatasaray hariç hepsi yeni bir açıklama yaparak Ali Koç’ta insan Lale Orta’da insan onlarda hata yapabilir demelerini bekliyorum. Yıllardır olması gerekeni söylüyorum; saha dışındaki adalet için TFF’nin saha içindeki adalet için hakemlerin geçmişlerinde en ufak bir kulüp ilişkisi olmaması gerekiyor. Bırakın telefon numaralarını bir hakem ile bir kulüp yöneticisi ayrı masalarda bile olsa bir mekanda bulunmamaları gerekiyor. Bu konuda çok katı kurallar getirilip hakimiyeti işin ehline vermediğimiz sürece birileri çıkıp hırsızlığı bile marifet olarak hepimize sunmaya çalışırlar.

Full Motivasyon

Neyse bu konu ayrı bir yazı konusu o yüzden maça gelirsem; milli ara dönüşlerindeki motivasyon kaybı umarım bu maçta olmaz. İl onbir çıkarmak için önce 3T kuralına göre kimler ile başlayacağına karar verecek Okan Hoca. Belli ki tüm takım hazır olunca bu kadar oyuncu içerisinden kimseyi üzmeden bir onbir çıkarmak oldukça zor olacak. Nelson eğer doğru ise bu konudan oldukça etkilenmiş. Ben en çok Eyüp Aydın’ı merak ediyorum. Umarım bir gün ilk onbirde adını görürüz. Maçın heyecanını ve oyunu gördükten sonra yazının son bölümünü yazacağım. Sakatlık ve hataların olmadığı bir maç diliyorum.

Maçı izledikten sonra şunu söylemeliyim ki bu akşam oyun olarak üç puanı haketmedik. Bjk on kişi ile ikinci yarıyı bizden daha iyi oynadı.  On kişi kalan rakibe karşı nasıl oynanması gerektiğini çalışmamışlar. Bir de nedense çok sıkmadan nasıl olsa alırız bu maçı deyince bir kontra golü yedik ve açıkcası bundan sonra maçı kitleyip berabere bitirebilirler diye düşünüyorken duran toptan bir penaltı çıktı ve İcardi bu sefer kaçırmadı. Penaltı demişken bir tane iptal edilen bir tane de hiç bakılmayan penaltı oldu. İptal edilen penaltıda rakibin topa dokunduğunu belirlemiş olabilirler ama İcardi’nin ayağına net bir darbe inmesine rağmen Bjk lehine faul vermesi ve VAR ile beraber geçiştirivermeleri komikti. Sarı kartlar konusunda bize karşı oldukça bonkör iken rakibin bir kaç kartını görmezden geldi. Top toplayan çocuğun elindeki topa ayağı ile vuran oyuncuya sarı kart yerine kırmızı olması beklenirdi. Hakem değerlendirmesi bir yana bizim oyunumuz belli ki milli maç sonrası girdabına girmiş. Oyuna Kaan ile başlaması sekiz numara eksikliğini bana hissettirdi açıkçası. Oyuncu değişimlerinde bile Oliviera’nın hiç düşünülmemesi sanırım devre arasını işaret ediyor. Okan Hoca Victor Nelson’un daha fazla vitrinde olmasının bir yolunu bulmak zorunda çünkü ondan iyi bir transfer geliri bekliyoruz. Bu akşamın özeti rakibi asla küçümsemeyeceksin olmalı. Zor da olsa kazanmasını bilmemiz tek tesellimiz ama oyun geçen haftadan daha iyi değildi. Tebrikler GALATASARAY tebrikler en iyi kareografi uzmanı ULTRAASLAN.

GALATASARAY 

+ There are no comments

Add yours