ANTALYASPOR 0 – 2 GALATASARAY

5 min read

Tarihi bir Avrupa Şampiyonlar Ligi gecesinden sonra kendi ligimize dönmek hepimiz için motivasyon düşürücü olsa da unutmamak gerekir ki Avrupa’nın yolu Süper ligden geçiyor. Bu akşamki Antalyaspor – Galatasaray maçı ufak çaplı bir rotasyon ile hem tüm oyuncularımızın bir bütün olarak her maça hazır olmalarını hem takım olmamızı hemde hep birlikte oyunumuzu geliştirmemize yardımcı olacak. Takımdaki oyuncuların bu konuda nasıl hissettiklerini bilmiyorum ama biz taraftarlar üç günde bir Galatasaray izlemekten ömrümüz boyunca zevk alırız. Her milli maç arası veya herhangi bir erteleme çok sıkıcı geçer. Bu tip zorunlu aralar form tutmuş takımlar ve maç kondisyonu için pek iyi gelmez. Bu maçtan sonra da bir millî maç arasında gireceğiz. Bana göre bu tip her arada üst düzey olmasa da farklı bir takım ile mutlaka hazırlık maçı yapılmalı.

MANCHESTER 2 – 3 GALATASARAY

Okan Hoca’nın bu akşam için kafasında mutlaka bir kaç oyuncu rotasyonu vardır. Özellikle Kaan Ayhan son zamanlarda nerede oynarsa oranın hakkını vermeye başladı ve ciddi şekilde ilk onbiri zorluyor. Orta sahada Ndombele ve hatta genç oyuncuyu Eyüp Aydın bir de Ziyech var. Galatasaray bir his takımıdır sözünün altındaki bir diğer etki de oyuncuların bir an evvel kendisini taraftarlara gösterme isteği. Bu istek fizik olarak yeterince hazır olmadan bedenini zorlayan oyuncularda kas sakatlıklarına sebep oluyor. Yani motivasyonun dozu bazen zararlı da olabiliyor. Ziyech de bu duruma maruz kalmış olabilir. Galatasaray kenetlendikçe ve ekonomisini de iyi yönettikçe önünde bırakın Türkiye’yi Avrupa’nın bile bir çok büyük takımı duramaz.

Yönetim Başarısı

Özellikle Erden Timur’un ufuk açıcı projeleri ile başkan Dursun Özbek döneminde diğer takımlara olan seviye bariz bir şekilde açılmaya başlayınca birileri tutuşmaya başladı. Bu durumda olması gereken aynı rol modeli uygulayıp tüm seviyeyi yükseltmek yerine hemen hemen her branşta her mecrada her ortamda yalan ve algı ile Galatasaray’ı aşağı çekmeye çalışma süreci başlatıldı. Son bomba 2000 yılında alınan UEFA kupasını bile aslında o kupa olmadığını iddia etme zırvalığına kadar çıktı. Her ne olursa olsun takım sahaya çıkar oyununu oynar golünü atar ve kazanırsa başarı gelir. O yüzden ilk yapılacak şey takıma sahada darbe vurmaktadır. Bunu yapabilecek en büyük şaibe hakemleri veya oyuncuları kullanmaktır. 2011 yılından sonra bu işler bitti diye düşünüyor isek başımızı kuma gömmüş oluruz. Uyanık olmalı hangi hakemin aynı kararı farklı takımlara nasıl uygulandığını veya takımların oyun davranışlarının farklarını tüm ülkeye göstermeliyiz. Bu oyun tamamen adil ve rekabeti sahada olunca güzel olur bunu unutmayın.

Okan Hoca’nın maç onbiri ve maçın değerlendirmesi maçtan sonra burada olacak.

Zor Maç Oldu

Maçın ilk onbiri 4T olarak tanzim edilmiş. Ndombele’nin maç ritmi kazanması için ilk onbirde olması beklenirken kimse Kazımcan’ı beklemiyordu. Gecenin özetini ilk başta söylemek gerekirse oyunumuz kötü hatta geriye bile gitmiş diyebilirim. Özellikle Kazımcan tarafı çok açık verdi ki Boey de kötü gününde idi. Takımın tamamı sadece idare etmek için sahaya çıkınca oyunu çevirmek hiç kolay olmadı. Bir kere Barış ilk onbir oyuncusu değil hatta bu performansı ile Kazımcan U19 da bile oynamaz. Tete için de şunu keşfettim ki bu adamın sağ ayağı topa sahip iken yok. Tek ayaklı topal bir oyuncu hatta o kadar ki sağ ayağı onu salak yapıyor. Icardi hep attığı golü aradı ve kafa şutunu geçen haftaki gibi kalecinin şansı kurtardı.

Bu akşam bu oyunla puan kaybedebilirdik. Bir kere dikkat edince golü bulduk ama oyuncuların tamamı lakayt havada idiler. Hakem soyadından daha küçüktü, sarı kartlar art niyetli idi. Rakip santrfor acımasızca ve dizini bile bükmeden sarı kartı hak eden bir faul yaptı ve hak eden görmediği gibi Muslera’ya kat gösterdi. Aynı oyuncu ikinci yarıda bariz bir şekilde hakemi aldatıcı hareket yaptı ve Küçük bunu yakalamasına rağmen sarı kart gösteremedi. Aldatmak sadece ceza sahası içinde olunca sarı kart olmamalı. Futboldan sahtekarlığı çıkarmak istiyor isek kameralar nerede yakalıyor ise orada ihtarı yapıştırmak gerekir. Bana göre bu süreç her maç üst üste toplanarak belli bir sayıya ulaşınca bir maç oynamama gibi uygulanabilir.

http://www.galatasaray.org

+ There are no comments

Add yours