BAŞAKŞEHİR 1 – 2 GALATASARAY

3 min read

Bir kere en başta şunu söylemek lazım ki maçın hakem ataması tam bir skandal. Geçen sene aynı takım ile kupa mücadelesinde Galatasaray’ı kıyım kıyım doğramış aynı hakemi aynı takım ile olan maça atamak neyin nesi. Nitekim ilk yarıda acımasız iki tane taban pozisyonunu sarı kart ile geçiştirdi. VAR’ı biz geçen seneden biliyoruz. Galatasaray lehine karar vermekten ödü kopan veya talimat almış kukla tiyatrosu.

İlk Yarı

Okan hoca her yeni hafta daha fazla yeni transferi ilk onbirde sahaya atıyor. Bunun için Kazımcan sol bek için tercih edilse de muhtemel diz dönmesi sonucu bir süre sahalardan uzak kalacak. 3T kuralı yüzünden Kaan hamlesini yapıp yabancı oyunculara dokunmadı ama ilk yarının en kötüsü Oliviera’nın ikinci yarının başından itibaren oyunda olmaması gerekiyor. Oyun olarak çok hakim olamadığımız dönemde sakatlık da olunca ilk yarıda bir aksiyon beklemiyorduk derken Ziyech klas vuruşlarından birini yaparak bizi öne geçirdi. İkinci yarı için muhtemelen iki Kerem oyuna girecek ve Sergio ile Barış dışarı çıkacak. Bakalım ikinci yarıda neler yaşayacağız.

GALATASARAY – KOPENHAG

İkinci yarı

İkinci yarının akılda kalan en önemli pozisyonu bu kadar basit bir gol yememiz. Bunda sol bek oynayan ve yerini doldurmayan Abdülkerim de sebep olmuş olabilir. Oyun olarak geçen haftanın üzerine koymuş olamasak da bu geçiş dönemlerini puan kaybetmeden geçmek önemli. Yanlız daha ilk haftalarda Sergio ve Muslera’ya hakeme itiraz ediyor diye gösterilen sarı kart modellerinden hiç görüyor musunuz. Yine hakemin etrafını sarmalar, kalecinin ceza sahasının terk ederek itiraz etmesi bunlar rakiplere serbest. Bütün deneysel kartlar önce Galatasaray’a uygulanıyor. Davidson ilk onbir çıktığı ilk maçta oldukça rahat ve kendinden emin oynadı. Yanlız Kaan Ayhan sanki stoper pozisyonunda biraz tedirgin oynuyor. Aslında sakatlık sonrası Torreria’yı alıp Kaan’ı ön libero da yapabilirdi ama sanırım oyuncu buna ciddi itiraz etti. Belki de ben yanlış gördüm ama bakalım bu konuda bir görüş gelecek mi. 3T kuralı bu maçta Okan Buruk’u oldukça zorladı. Her şeye rağmen deplasmandan 3 puan ile dönmek tepede kalmak sana yakışıyor GALATASARAY.

http://www.galatasaray.org

+ There are no comments

Add yours