GALATASARAY 4 – 2 SAMSUN

3 min read

Galatasaray ve diğer takımlar için transfer sezonu nihayet bitti ve biz futbola döndük. Bu akşam Samsun karşısına yine bildiği ve oynadığı onbir ile çıktı Okan hoca. Yeni transferlerin geç katılması ve antrenman eksikliği de bu karara etki etmiştir. Her ne olursa olsun sezonun ilk maçlarında ve özellikle de Şampiyonlar Ligi maçı öncesi olası puan kaybı yaşamadan üç puan almak yeterli olacaktı. Takımın oyununa da baktığımızda sanki rölanti oynayıp kendimizi bir sonraki maça saklayalım havası vardı. Bu yüzden olsa gerek çok pozisyona girmedik ama bulduğumuz net pozisyonları da yüksek bir yüzde ile gole çevirmesini bildik.

GAZİANTEP 0 – 3 GALATASARAY

Bu maça çıkarken kalemizde hiç gol görmemiştik. Yediğimiz ikinci golün defansa çarparak kalemizde girmesi bizim adımıza talihsizlik ama Samsun adına şans golü idi. İlk golde ise beklenmedik bir şekilde topun iyi bir yere gittiğini gördük. Bu goller yanında zaman zaman aksayan bir defans hattımız oldu. Ama teknik ekip buradan gerekli dersleri çıkarıp gereken uyarıları yapacaklardır. Her sezon başında yaşanan ve takımın hazır olmadığı maçlar serisi bence devam ediyor. Lig maçlarında bunu telafi edecek süre var ama bu çarşamba oynamaya başlayacağımız Şampiyonlar Liginin boyu çok kısa ve en önemli rakip sayılabilecek takımla başlıyoruz.

cimbom
GALATASARAY

Zaman Lazım

Yeni transferlerin hemen mucize yaratamalarını bekleyecek halimiz yok ama ilk onbirde çıkan Tete biraz tutuk olmasına rağmen gol onun tarafından yapılan organize atak sonucu gelişti. Kerem’in attığı iki golde de gol beklentisi izleyenler açısından pek yokken birden yapılan tek vuruş ile çerçeveyi bulması hepimizi şaşırttı. Aslında Kerem’in yaptığı vuruşlar tipik İcardi vuruşları gibi geldi bana. Kerem Demirbay her geçen maç takıma daha çok ısınıyor ve görev adamı olduğunu gösteriyor. Hakim Ziyech oyuna girdikten sonra takım ona ayak uydurabilirse çok acayip paslar atabileceğini gösterdi. Bunun üzerine bir de çok iyi bir şut tekniği var ve bunu çok da kalıplı görünmeyen fiziğine rağmen yapıyor. Ben çok özel bir yetenek olduğunu düşünüyorum. Endombele ise ilk kez taraftar önüne çıktı ve çok kısa takımla çalıştı. Pozisyon alıp hata yapmamak üzerine oynamaya çalıştı. Görüntüsüne bakılınca kilo fazlası olduğu görünüyor ama onun da bu fiziğine rağmen sağlam bir oyuncu olduğu izlenimini veriyor.

Tüm oyuncuların tam kapasiteye gelmesinin yanında takım uyumunun da sağlanması halinde seyrine doyum olmayacak bir takım izleyeceğiz. Gerçek GALATASARAY taraftarı oyun nasıl olursa olsun sarı kırmızı oyuncuların yaptığı mücadeleyi sonuçtan bağımsız her zaman destekleyen kişilerden oluşur.

GALATASARAY

+ There are no comments

Add yours