KADIN VOLEYBOL

3 min read

Onlar filenin sultanları, aslında bu söylem biraz teokrasi koksa da son maçlarda gösterdikleri performans, Dünya Milletler Ligi şampiyonluğu ve şimdi de Avrupa Şampiyonasında yarı final yapmış olmaları ile Sultan olmayı hak ettiler. Şunu kabul etmek lazım ki voleybol kadınların erkeklerden daha iyi yaptığı bir spor. Dünya’nın bir numaralı takımı olmayı boşuna başarmadılar.

Bu değişim aslında kolay olmadı uzun yıllar iki müessese takımı Eczacıbaşı ile Vakıfbank ile Fenerbahçe birlikte çok kaliteli ve pahalı kadrolar ile Avrupa Cev Şampiyonlar Ligi’nde sürekli kafaya oynadılar. İlk başlarda bu bir lüks gibi algılansa da kaliteli oyuncular ve kaliteli voleybol ki bunun yanında çok iyi teknik direktörler de Türkiye’deydi. Dolayısıyla kalite kaliteyi getirdi yerli oyuncularda kendilerine bu rekabet ortamında geliştirmek zorunda kaldılar bu da başarının temelini oluşturdu.

Santarelli & Vargas

Tabii bunu anlatırken bu sezon başında çok önemli iki katkıyı göz ardı etmemek gerekiyor. Bunlardan ilki tabii ki Koç değişikliği. Yeni gelen koçun havası yaklaşımı ve verdiği enerji takıma çok olumlu yansıdı. Milli takım seçiminde kullandığı geniş havuz ve yaptığı tercihlerle aslında takımın gizli gücünü ortaya çıkardı. İkinci en önemli katkıda kuşkusuz Melisa Vargas. Çok iyi işleyen sağlam bir takım olsak da uzun yıllar sıkıştığımız anlarda başvurabileceğimiz bir yıldıza da ihtiyacımız vardı. İşte Vargas çok ciddi sayı ve moral motivasyon desteği ile takımımızın kalitesini bir seviye yukarı çıkarttı.

VOLEYBOL 🏐

Şunu kabul etmek gerekir ki futbolda Türkiye’de İcardi nasıl takıma artı bir getiriyor ise voleybolda da vargas aynı etkiyi yapıyor. Bana göre izlediğim kadarıyla Vargas’ı olan kazanır. Bu arada yine milli takımda olup kendi takımlarında vasatın üstüne geçemeyen İlkin Aydın, Hande Baladın, Derya Cebecioğlu gibi oyuncuların da kendine olan güvenleri ile voleybol kaliteleri oldukça yükseldi. Böylelikle hem milli takım hem de kulüp takımları bu süreçte kazançlı çıktılar.

Bu yazımı oluşturduğumda henüz yarı final maçımızı oynamamıştık. Avrupa şampiyonu olsak da olmasak da bu takım su sıralar Dünya’nın en iyi kadın voleybol takımı. Bunu biz değil matematik ve Dünya puan sıralaması söylüyor. O yüzden kadınlar hakkında kimse atıp tutmaya yeltenmesin, yapmamız gereken şey onları ayakta alkışlamak ve örnek almaktır.

TVF

+ There are no comments

Add yours