İMZA

3 min read

Her şey bir imza ile başlar. Farkında olalım ya da olmayalım hayatımıza yön verirken aldığımız her kararda aslında bir imza atıyoruz. Yaratılışımızda da DNA dizilimi, parmak izi gibi bir sürü çeşidi var. En basiti gibi görünen doktorun doğum kağıdı olmadan resmen bir vatandaş bile olamayacağımız.

ARZUHALDEN E-DİLEKÇEYE

Hani bir söz var ya son günlerde sık sık duyuyoruz “Söyledikleri her şeyin altına imzamı atarım” diye. Bu aynı zamanda bizim için bir sözdür namus sözü. Yazılı olarak beyandır sözlü olarak söylediklerimizin. İşlerimizin, hayatımızın, malımızın mülkümüzün resmi karşılığıdır aslında. O yüzden nasıl bir yazının altına attığınıza çok dikkat etmelisiniz. Yine çok bilindik bir söylem daha vardır ki karşındakine duyulan güveni göstermek için söylenir; “Boş kağıda imza atarım”. Karşındakine güven duymanın ne kadar zor ve değerli bir şey olduğunu gösteren bir sözdür aslında.

E-imza

Hayatta atılan imzaların en önemlileri doğum kaydı olduğu gibi ölüm kağıdının da olmazsa olmaz olduğu, hayat arkadaşın ile evlilik cüzdanına attığın, çalıştığın işyeri için attığın, ev sahibin ile yaptığım kira sözleşmesinin imzası da belli başlı imzalardan. Konu sadece kişilerin imzaları da değil aslında, devletlerin, şirketlerin, kurumların imzaları da hayatımıza yön veren en önemli olgulardan. Şöyle bir düşününce etrafımızda ne kadar çok var farkında mıyız. Aslında o kadar çok atılıyor ki özellikle kamu kurumlarında artık işlerin hızlıca yürüyebilmesi ve veri güvenliği için elektronik olanı e-imza bile hayatımızda.

MÜLK

Transfer İmzası

Bir de yaz aylarının en olmazsa olmaz imza olayı futbol kulüplerinin transfer döneminde yeni oyuncularına yaptığı törenler. Transfer edilen oyuncunun piyasa değeri ve futbol becerisine göre gündem olması bu törenleri bir şov ve prestij haline getirdi. Bugün Galatasaray Spor kulübü son yılların en özel ve ses getiren imza törenini yeni ismi ile Rams Park’ta yapacak. Bu aslında bir lansman ve gövde gösterisi ile tüm Dünya’ya bir iddia koyduğunu göstermektir. Mevcut Galatasaray yönetimi, takımın kurucusu Ali Sami Yen’in “Maksadımız İngilizler gibi toplu bir halde oynamak, bir renge ve bir isme malik olmak ve Türk olmayan takımları yenmek.” mottosuna uygun olarak kulübün vizyonu doğrultusunda lafı hiç dolandırmadan hedefimizin Avrupa Şampiyonluğu olduğunu ilan etti. Bize de tüm taraftarlar olarak bu vizyonun altına imza atmak düşer.

GALATASARAY

+ There are no comments

Add yours