Bu akşamki maç hem deplasmanda olması, hem şampiyonluk maçı olması, hem sarı kart sınırında altı as oyuncunun olması, hem son maçın FB derbisi olması, hem hakemlerin hem de MHK başkanın yaptıkları da düşünülünce bu senenin en zor maçı idi. Okan Hoca bütün bunlara rağmen ben bu işi burada bitireceğim diyerek altı sarı kart sınırındaki oyuncusunu da sahaya sürerek büyük bir risk aldı ama büyük kazandı. Senaryo o kadar kötü olabilirdi ki olası bir kötü ve art niyetli hakem performansı ile mağlup olmak, üzerine Icardi, Rashica ve Kerem gibi üç oyuncuya sarı kart gösterme gerçekleşmiş olsa kendi sahamızda FB karşısına sıfır hücum gücü ile çıkıp şampiyonluğu bile verebilirdik. Ama Okan Hoca hepsine kulaklarını tıkamış bildiği işi bildiği oyuncularla yaptı ve efsane olma yolunda ilk adımı attı. Mevcut takım iskeletini koruyarak ve üzerine koyarak şampiyonlar ligine kalabilir isek işte orada efsane olma fırsatını yakalayacak.

GALATASARAY 2 – 0 SİVASSPOR

Bu akşam kazanmak için çıkan takım zaman zaman basit hatalar yaparak pozisyon da verdik ama Muslera bugün her zamanki Muslera olunca maç özellikle 1-2 iken kritik kurtarışlar yaptı ve oyunun biz isteyince istediğimizi alırız modunda olması bizi biraz rahatlatıyordu. Özellikle sol kanatta Kazımcan çok top kaptırıp stresine yenilirken Barış ile birlikte oyuncu değişikliği ile 3. golün gelmesi artık işi bitirmişti. Takım yine de çok gol kaçırdı, yine son vuruşlar bazen saç baş yoldurdu ama öyle yada böyle kazanmayı istemiş ve başarmış bir takımı şampiyonluğu garantiledi bir maçta çok ta eleştirmek istemem. Oyuncuları tek tek saymak yerine emeği geçen en önemli oyuncular; Icardi, Torreria, Kerem, Nelsson, Boey ve Abdülkerim isimlerini öne çıkarmak gerekir.

Gecen sene kümede kalmaya çalışan, Fatih Terim’i gönderen, üzerine bir de başkan gönderip seçim yaparak Okan Buruk hocam ile yola çıkan bir takım, bütün hakem kararları, var saçmalığı ve MHK başkanı değişiklikleri ile birlikte rakibin provokasyon tuzağına da düşmeden Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. Yılında çok anlamlı bir şampiyonluk zirvesi yapmıştır. Bu akşamın ve bu sezonun son sözü şudur ki herşeye rağmen ALAYINA GALATASARAY…

GALATASARAY

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir