BEŞİKTAŞ 3 – 1 GALATASARAY

3 min read

Galatasaray asla böyle oynamaz Okan Buruk hocam. Bu maç 6 puan öndeyiz üç ihtimalin de bize göre bir hesabı var diye hafife alınamaz. Bunu başta sen olmak üzere tüm oyuncuların idrak etmesi lazım iken, takımın kilit oyuncusu Oliviera’nın önce kornerden sonra da lakayıt bir şekilde topu kaybedip iki gol hediye edecek kadar maçta olmamasını nasıl açıklayacaksın. Hepimiz gibi sende biliyorsun ki bu sene ligi Galatasaray – Fenerbahçe finali ile bitirmek, o maça şampiyonluğu garanti edemeden çıkmak üzerine bir oyun dönüyor. Hakemler maç filan yönetmiyor, VAR sadece gerektiği zaman devrede, sertlik, sahtekarlık, el kol hareketi serbest iken nasıl bu kadar rahat olabiliyorsunuz?

Bu ülkede hayatı her yönüyle zorlaştıran, adaletten yoksun, kaos içersinde, rengine göre karalar, cezalar ve oyunlar gördüğümüz futbol ikliminde adı “Etik Kurulu” olan bir kurumun da bir gereği kalmamıştır. Sivas kalecisi üç gol yedikten sonra sakat sakat oynamaya devam etmesin diye devre arasında oyundan alınıyor iken daha nasıl bir etik dışı olay beklenir ki? Dedim ya hakemler maç yönetmiyor diye; Beşiktaş nasıl bir rahatlık içersinde ise sürekli sertlik ve sahtekarlık peşinde oldular, ölü toplarla tekmeler, itmeler hatta yumruk sallamak bile oldu. Ne zaman öne geçtiler hakem ondan sonra sarı kartları gösterip maçı yönettiğini bizlere inandırmaya çalıştı. Oysa öyle olmadığını cümle alem gördü.

GALATASARAY 3 – 3 KARAGÜMRÜK

Bütün bunların üzerine bizim takımın tepki göstermemesi, isyan etmemesi ve kabullenmiş içinde olmaları en kötüsü idi. Elbette ki futbol bu ve kaybetme seçeneği her zaman masada ama sezonun sonuna gelinmiş iken rakibe acaba diye düşünme fırsatı vermeye gerek var mıydı? Biz Galatasaray isek her maç için kazanmak üzerine oyunu kurmalıyız, savunma yapmak bize uymaz. Taraftar aptal hatalı gol yemeyi sevmez, lakayıtlığı hiç sevmez. Özellikle Muslera bu sezon kritik pas seçimleri ile ciddi puanlar kaybettirdi, bu maçta Gedson’un pres ve top çalma yeteneğini hiç dikkate almadılar, yanından geçip gideriz sandılar ve bunu salak gibi maç boyu yaptılar. Kenardan da bir uyarı gelmedi golü de benzer şekilde yedik ve bu basit oyun gerçeklerine bile dikkat edememek çok can sıkıcı idi.

Bundan sonrasını tahmin etmek hiç kolay değil ama sonuç ne olursa olsun şahsen ben oyun olarak şahsiyetli bir futbol izlemek istiyorum çünkü oyun dışında yeterince şahsiyetsizlik görüyoruz. SONUNA KADAR GALATASARAY.

GALATASARAY

+ There are no comments

Add yours