GALATASARAY 3 – 2 ÜMRANİYESPOR

3 min read

Galibiyet serisi bu akşam bitiyor mu yoksa diye içinden geçirmemiş bir Galatasaray taraftarı olmamıştır bu akşam. Biz bütün maçları başından sonuna domine edecek bir takım yapamadık ama asla pes etmeyen, bulduğu pozisyonu neredeyse imza vuruşu kafa golü atan bir Icardi’ye sahip olan bir takımımız var. Biz en tepede böyle olunca ister istemez rakip takımların hedef maçı olarak bizi seçmeleri normal ise de aslında rakipleri ile olan maçları hedef yapmaları daha mantıklı olur. Bunu derken rakip bize yatsın demek istemiyorum tabii ki ama mesela bu akşam Ümraniye’nin hücum oyuncuları ki özellikle sağ taraftaki Geraldo bizim sol bek Emre’yi darma duman etti. Son vuruşlarda çok verimli ve isabetli idiler ve ligin en az gol yiyen takımına ilk yarıda iki gol atıp iki tane de net kaçırdılar. Rakibin ligin son sırada olan takımı olarak bu kadar zorlanmaları kendileri açısından kutlanılacak bir durumdu. Bu maç için özellikle evimizde oynayacağımız maçlar için gerekli dersleri çıkarmamız lazım.

GİRESUNSPOR 0 – 4 GALATASARAY

Ligin en favori olduğunuz maça çıktığınızı zannederken ilk yarıda iki tane gol yersiniz oturursunuz. Okan Buruk ve ekibi bu rehavetin nelere mal olabileceğini görmüş, oyuncularına gerekli ikazları şimdiden yapmaya başlamışlardır diye düşünüyorum. Oyun istatistikleri rakip ceza sahasına yine daha fazla giren ve kaleye şut açısından maç ortalamasının da üstüne çıkan bir Galatasaray var ama bunu özellikle evimizdeki maçlarda daha fazla gole çevirmemiz gerekiyor. Biz hücum pes yapan bir takım isek rakipten top çalma konusundaki başarı tüm takıma eşit olarak dağılması gerekir. Ancak bu maçta bu konuda biraz aksadık ve rakip için tehlikeli ataklara sebep olduk. Orta sahadaki her oyuncu Torreria kadar olmasa da kolay geçilmemeleri gerekiyor. Kerem için hep söylüyorum, çok top kaybediyor hâlâ geriye gidiyor. Üç yerli kuralı olmasa bence ilk onbire giremez. Bu maç gibi zor maçlarımız elbet olacak ve biz taraftarlar illa ki heyecan duyacağız ki bu da futbolun güzelliği diyelim.

Son olarak yeni MHK başkanı olan kişinin sosyal medya paylaşımları ve davranışları ile bir takımın sempatizanı olduğunun ortaya çıkması, futbolun sahada kalmasını isteyenlerin değil daha fazla kaos isteyenlerin kazandığını gösteriyor. Öyle ki yeni MHK başkanı sosyal medya hesaplarını kapatmak zorunda kaldı. Zaten felaket olan hakemlerin mevcut düzene devam edeceklerinden değişen hiçbir şey olmayacak. Biz bildiğimiz yola yılmadan yürüyeceğiz şanlı GALATASARAY.

GALATASARAY

+ There are no comments

Add yours