GALATASARAY NEF

3 min read

Galatasaray erkek basketbol takımını bu sene ilk kez canlı olarak salondan seyretme fırsatı buldum. Sezon başında yapılan transferlerin bir kısmı olmadı bir kısmı idare etti derken takım lideri de bir nevi bırakıp gidince herşey birden tepetaklak oluvermişti. Son iki transferin birisi sağlam uzun pivot diğeri de yeni sayı makinası kısa oyun kurucu idi. Gerçi izlediğim maç Avrupa son onaltı grup ilk maçı Limoges idi. Takım çok zorlanmadan rahat bir galibiyet aldı ama ligdeki son dört üst üste mağlubiyetten sonra acaba rakip mi çok zayıf dedirtti. Dee Bost gittiğinde Dylan Ennis sazı ele alır diyorduk ama aynı anda yeni uzun Ristic ilk maçında biraz yabancılık çektiğinden olsa gerek çok acayip bir Manisa yenilgisi neredeyse sezonu kapattık dedirtti bana. Ama bugün görünen o ki Ristic alışınca sayı da üretti savunma da takım olarak yükseldi, genel olarak şutlar da girince herşey tadında düzgün göründü, umarım yanıltmaz.

SPOR AYAKKABISI

Sezon başına transfer ettiğimiz bir oyuncu daha ilk devre bitmeden hem başka takıma gitti hem de basketbolu bıraktığını açıkladı. Ekonomik sebepler yüzünden alıp ta oynamasını istediğimiz oyuncuya bakar mısınız! sakatlığını atlatır ve tempo yapabilirse diye resmen kumar oynamışız, parasızlığın gözü kör olsun. Sonra bir uzun transferi daha yaptık Hummer geldi ama o da fizik olarak yeterince güçlü değildi. Tyrus Mcgee ise bir Canaan kadar etkisi olamasa da daha atletik ve gününde olduğunda sayı da bulabilen idare eden bir oyuncu olarak göründü. Asıl şaşırtıcı olan ise Dylan Ennis’in şut performansının birden yukarı çıkması idi. Daha çok inisiyatif almaya başladığından beri bir özgüven kazanımı yaşadı ve öyle de devam eder inşallah. Son gelen Russell da oldukça hareketli ve uzak şutları olan bir oyuncu olduğunu ilk maçından gösterdi herkese. Dee Bost çabuk unutulacak gibi eğer başladığı bu olup üzerine de koyarsa Russell taraftarın yeni gözdesi de olur.

basketbol

Öte yandan koç Pistiolis’in bazı tercihlerini anlamakta güçlük çekiyorum, mesela yerli oyuncuların bazısına fazla bazısına da hiç şans vermeyişinin nedenini bulamıyorum. Sinan Sağlam bu yüzden gitti, Göksenin ise nedense hala oynatılmaya çalışılıyor. Genç olması sebebiyle savunma yönü ile beraber Mustafa üzerine biraz daha fazla durmak gerekmez mi? Bütün bunları ne kadar anlatsak ta sonuçta takımı idare eden sonucuna da katlanır. Ne diyelim!. Başka bir transfer veya değişim yaşanır mı bilmem ama umarım en az geçen seneki performansı yine yakalar bol heyecanlı ve güzel sonuçları hep beraber yaşarız.

GALATASARAY

logo

 

+ There are no comments

Add yours