KARAKÖY

3 min read

İstanbul’da yaşadığını sanan en az on milyon insan binalarla çevrilmiş sıradan sokaklarda hayatını geçirmeye çalışıyor. Hani taşı toprağı altın diyorlardı ya İstanbul için, şimdilerde hemen hemen bu gerçekleşti ve arsa ya da evlerin birim fiyatları altının getirdiğinin on katı değer kazandırıldı. Ama sorsan İstanbul özel bir şehir ondan güzeli yok. Bu şehirde yaşayan insanların büyük bir kısmı eğer imkanı varsa hafta sonları ya da başka bir zaman İstanbul’u görmek için seyahat ediyorlar. Eminönü, Sultanahmet, Karaköy, Üsküdar, Kadıköy, Beşiktaş gibi bir yere gitmezseniz İstanbul’da olduğunuzu bir süre sonra unutabilirsiniz.

İstanbul’u Görmek

Aslında İstanbul’un en bilindik bakı noktalarının başında Üsküdar Salacak sahili, Sarayburnu ve Karaköy kıyıları gelir. Sarayburnu uzun zamandır başıboş ve ne olduğu bilinmez insanların kontrolünde iken İstanbul Büyükşehir Belediyesi nihayet temizledi ve güzel bir gezi alanı olarak hizmete açtı. Üsküdar Salacak’ta ise bir kısım işgaller kaldırıldı ve kaldırılmaya devam edilecek ve tüm sahil bir konsept proje ile daha kullanışlı olarak halka kazandırılacak. Karaköy ise eski havasından oldukça uzak yeni bir merkez olmaya evrildi. Bir kere uzun zamandır Kruvazyör gemilerinin de yanaşabildiği bir merkez olan Galataport yapıldı ve tamamlanmasına çok az kaldı. Karaköy sadece sahilden ibaret de değil aslında, arka sokakları daha çok işyerleri iken şimdilerde her biri kendi özel konsepti içerisinde yeme içme mekanları oluştu. Gece hayatı dediğimiz eğlence sektörünün Galataport ile birlikte bir bakışta İstanbul’un tarihi yarımadasını, Anadolu yakasını ve boğaziçi köprüsüne kadar bir görsel şölen haline getirdi.

İSTANBUL 2022

İstanbul Büyükşehir Belediyesinin Karaköy için bir diğer projesi çok büyük ve hantal bir kütle haline gelen katlı otoparkı yer altına alarak büyük ve nefes alınabilir bir meydan. İşte bu alanlara gelen insanların görecekleri İstanbul belli ki akıllarından hiç gitmeyecek. Tursitlerin toplanma ve buluşma noktası olacak, bu alanlardan gezi rotaları yapılacak ve karış karış İstanbul’u gezecekler. İstanbul’u İstanbul’da yaşadığını sananlardan daha fazla görüp daha fazla bilecekler. Zaten bu ekonomi politikaları böyle devam ettiği sürece İstanbul’da yaşayabilen Türk vatandaşı çok nadir rastlanacak birşey olacak çünkü emekli olup da bu şehirde yaşayabilmek fiziken mümkün olmanın ötesinde mülk sahipleri için insan yerine konulmayan değersiz birer varlık olarak kalacaklar.

İSTANBUL

Karaköy’ün eski imajı değişiyor, değişti ve değişmeye devam edecek. Karaköy denince akla İstanbul’un görüntüsü gelecek.

WIKIPEDIA

+ There are no comments

Add yours